Heb je een visum nodig voor vakantie in Australie?

Heb je een visum nodig voor vakantie in Australië?

Een visum aanvragen is noodzakelijk als u op vakantie of zakenreis naar Australië gaat. Voor een verblijf in Australië van maximaal 3 maanden kunt u het benodigde visum eenvoudig online aanvragen voor € 14,95 per persoon. Sinds 21-02-2022 kunt u weer op vakantie of zakenreis naar Australië.

Wie moet een toeristenvisum voor Australië eVisitor hebben?

Toeristen met de nationaliteit van een land in de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk of Zwitserland voldoen in de meeste gevallen aan de voorwaarden van het eVisitor visum. Met dit toeristenvisum kan een onbeperkt aantal reizen naar Australië worden gemaakt.

Kan je naar Australië reizen met een strafblad?

Om een geldig visum voor Australie te bemachtigen, moet behalve aan de standaardvoorwaarden nog aan andere voorwaarden worden voldaan. Heeft men bijvoorbeeld een strafblad, dan is men bij het invullen van het aanvraagformulier voor het ETA-visum Australie verplicht melding te maken van de strafbare feiten.

Wat moet je weten als je naar Australië gaat?

12 dingen die je moet weten voor je naar Australië gaat

  • 12 dingen die je moet weten voor je naar Australië gaat.
  • #1 Regel je visum.
  • #2 Neem geen etenswaren mee naar Australië
  • #3 In het vliegtuig moet je jouw ‘passenger card’ invullen.
  • #4 Zet je simkaart gelijk om op het airport.

Welke beroepen zijn gewild in Australië?

Zorg dat je kwalificaties op Australisch peil zijn, en pas je zo snel mogelijk aan de hier heersende werk cultuur aan. Als je een beroep hebt dat hier gewild is (bouwvakkers, IT-mensen, verpleegsters, artsen e.d.) zul je het waarschijnlijk niet zo moeilijk hebben, maar zorg dat je – positief – opvalt.

Wat heb ik nodig voor een reis naar Australië?

Om als toerist te kunnen reizen naar Australië, heb je een toeristenvisum nodig. Met de Nederlandse nationaliteit kom je in aanmerking voor een elektronisch visum, ook wel een Electronic Travel Authority (ETA) genoemd. Een ETA is één jaar geldig.

Kan je naar Australië emigreren?

Wil je verhuizen naar Australië, er wonen en werken? Dan heb je een verblijfsvergunning voor Australië nodig. Met het Skilled Migrant visum mag je wonen en werken in Australië. Deze visumcategorie is ingericht om mensen te werven die een bijdrage kunnen leveren aan de Australische economie.

Waarom niet visum Australië gebruiken?

Ook in Australië zijn strenge maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus (Covid-19) tegen te gaan. Visums voor Australië kunnen in veel gevallen niet meer worden gebruikt, al gelden er enkele uitzonderingen. Lees op deze pagina welke invloed corona heeft op uw reisplannen en uw visum Australië.

Wanneer Kunt u naar Australië reizen?

Als u de Australische nationaliteit heeft, een Australische ‘permanent resident’ status heeft, of directe familie bent van iemand voor wie dat geldt, dan kunt u nog wel naar Australië reizen. Hiervoor heeft u een speciale toestemming nodig van de immigratiedienst, naast een geldig visum.

Wat is een elektronisch visum voor Australië?

Om als toerist te kunnen reizen naar Australië, heb je een toeristenvisum nodig. Met de Nederlandse nationaliteit kom je in aanmerking voor een elektronisch visum, ook wel een Electronic Travel Authority (ETA) genoemd. Een ETA is één jaar geldig.