Heb je een vergunning nodig om snoep te verkopen?

Heb je een vergunning nodig om snoep te verkopen?

Nee. Voor verkoop van levensmiddelen heb je een vergunning nodig, of je dat nu in een krampje doet of elders. Daarnaast zal je je aan de Warenwet moeten houden met hygiene en zo.

Wat kan je zelf verkopen?

11 spullen om te maken en online te verkopen

 • Mondkapjes.
 • Bruisballen en zeep.
 • T-shirts en producten met prints.
 • Sieraden.
 • Zelf samengestelde cadeauboxen en subscription boxen.
 • Kaarsen.
 • Snoepgoed.
 • Kunst en posters.

Kan je zomaar voedsel verkopen?

Als je levensmiddelen produceert, verwerkt of verkoopt moet je inschrijven in een register van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). In je hypotheekovereenkomst of huurcontract lees je of je een bedrijf in of bij je huis mag starten.

Waar mag je venten?

U mag venten op tijden die in de Winkeltijdenwet staan. U mag niet venten binnen 200 meter van een openbaar gebouw. U mag niet venten binnen 25 meter van een evenement.

Wat kun je voor veel geld verkopen?

Hieronder hebben we een twintigtal zaken voor je op een rijtje gezet die je zou kunnen verkopen om geld te verdienen, gewoon vanuit je eigen vertrouwde omgeving.

 1. Oude spullen.
 2. Zelfgemaakte spullen.
 3. Betaalde dienstverlening.
 4. Werken als freelancer.
 5. Je mening verkopen.
 6. Betaalt advies geven.
 7. Eiceldonatie.

Hoeveel mag je verkopen als particulier?

Zolang uw omzet lager is dan 25.000 euro, hoeft u geen btw aan te rekenen. Om te bepalen of een bijverdienste ‘regelmatig’ is, kijken de fiscus en de sociale zekerheid naar verschillende criteria, zoals het aantal keren dat u iets bijverdient en hoe snel die bijverdiensten elkaar opvolgen.

Kan ik eten verkopen vanuit huis?

U mag vanuit uw huis eten of drinken verkopen. Controleer of u een vergunning nodig hebt, of alleen een melding moet doen.

Wat heb je nodig om voedsel te verkopen?

Registratie bij NVWA Ga je handelen in levensmiddelen, dan word je een exploitant van een levensmiddelenbedrijf. Dit betekent dat je een registratie moet aanvragen bij de NVWA, die de aanvraag keurt en enkele eisen stelt aan het bedrijf, wederom afhankelijk van het type eten dat je wilt verkopen en/of produceren.