Heb ik recht op 1 dag per week bij ontslag?

Heb ik recht op 1 dag per week bij ontslag?

De werknemer heeft recht op sollicitatieverlof zowel wanneer het ontslag uitgaat van de werkgever als wanneer de werknemer zelf ontslag neemt. Het sollicitatieverlof kan opgenomen worden in ofwel 1 dag per week ofwel 2 halve dagen per week, met behoud van loon.

Heb je altijd recht op sollicitatieverlof?

Als u ontslagen bent of zelf uw ontslag hebt ingediend, hebt u tijdens uw opzegperiode recht op sollicitatieverlof. Dat betekent dat u, met behoud van uw loon, afwezig mag zijn op het werk om ander werk te zoeken of op sollicitatiegesprek te gaan.

Kan de werkgever sollicitatieverlof weigeren?

Een werkgever mag sollicitatieverlof nooit weigeren. De concrete inplanning van het sollicitatieverlof gebeurt in onderling overleg tussen werkgever en werknemer. Geraken die het niet eens? Dan heeft de werknemer het laatste woord.

Kan mijn werkgever sollicitatieverlof weigeren?

Wanneer wil ik ontslag indienen?

Brussel, 25 juni 20XX. Geachte mijnheer Janssens, Met deze brief wil ik graag mijn ontslag indienen. Ik heb de voorbije jaren veel geleerd in dit bedrijf, maar ik ben nu gemotiveerd om nieuwe horizonten te verkennen. Ik heb een nieuwe job gevonden in een ander bedrijf.

Welke informatie moet je vermelden in je ontslagbrief?

Welke informatie moet je vermelden in je ontslagbrief? Bepaal de toon van je ontslagbrief. Voorbeeld 1: formele ontslagbrief. Voorbeeld 2: informele ontslagbrief. Voorbeeld 3: ontslagbrief die je na het ontslaggesprek indient. Het einde van je huidige job als een nieuw begin.

Wat is een formele ontslagbrief?

Voorbeeld 1: formele ontslagbrief. Bij deze dien ik mijn ontslag in. Ik heb besloten mijn carrière in een ander bedrijf een nieuwe wending te geven. Ik zal mijn opzegtermijn van x weken/maanden respecteren, die zal ingaan op 1 juli 20XX. Ik wil u bedanken voor de aangename samenwerking. Met vriendelijke groeten.

Wat is ontslagbrief per e-mail?

Een ontslagbrief per e-mail, oftewel ontslag nemen met een e-mailbericht: een voorbeeld ervan. Als mensen de keus hebben om een ontslagbrief, of enig andere brief, te versturen: per briefpost of e-mail, dan wordt vaak gekozen voor het laatste.