Hoe maak je een antieke kast schoon?

Hoe maak je een antieke kast schoon?

Maak een emmertje met warm water en los hier een scheutje schoonmaakazijn in op. Meng het goed en maak hier jouw doekje of spons mee nat. Knijp de spons of het doekje dat je gebruikt goed uit en maak hier de houten meubel mee schoon.

Hoe meubels in de was zetten?

WASLAAG OPBRENGEN

  1. Eerst goed reinigen met woodclean.
  2. Neem een zachte katoenen doek en wrijf het oppervlak eerst in met de was.
  3. Met een zachte borstel maak je lange halen met de houtnerf mee.
  4. Laat de was een paar minuten goed intrekken.
  5. Neem een schone zachte katoenen doek en poets het oppervlak op.

Hoe herken je een antieke stoel?

Grofweg genomen wordt een voorwerp antiek als het minstens 100 jaar oud is. Specifieke voorwerpen uit een bepaalde periode worden in de eerste instantie memorabilia genoemd en zijn pas in de volgende eeuw antiek. Verder moet het voorwerp handgemaakt zijn of met zo min mogelijk hulp van machines.

Wat is het verschil tussen boenwas en bijenwas?

Bijenwas is bekend van de ouderwetse boenwas voor meubels. Boenwas reinigt, beschermt en conserveert uw meubelstuk. Meubelen die al eerder met was of lak behandeld zijn kunnen met boenwas onderhouden worden. Verder is de boenwas zeer geschikt voor houten vloeren en antieke houten meubels met slijtage plekken.

Hoe boenwas te gebruiken?

De bijenwas is zeer gemakkelijk aan te brengen met een kwast of staalwol. Na het aanbrengen moet u de bijenwas even laten drogen, om deze daarna uit te boenen met een niet-pluizende doek of zachte borstel. In de loop der jaren zijn er vele verschillende namen voor de bijenwas producten ontstaan.

Hoe maak je boenwas?

Neem 1 gewichtsdeel was en 2,5 deel terpentijn, voeg hierbij 1% soda aan toe. Ook hier de was “au bain-marie” verwarmen, of de was zeer fijn raspen en de terpentijn toevoegen. De boenwas klaart helder op en verkleurt iets naar crèmekleur.

Waar moet je op letten bij antiek?

‘De eerste regel bij het kopen van antiek is eigenlijk zoeken naar wat je leuk vindt,’ zegt Holter….Tips: vintage meubelshoppen in 5 stappen

  1. Zeldzaamheid. Een zeldzaam object is aantrekkelijk voor zowel verzamelaars als musea.
  2. Oppervlakte.
  3. Proportie.
  4. Kaliteit.
  5. Herkomst.

Hoe herken je een antieke tafel?

Bij een originele eettafel zijn de verbindingen veelal uitgerust met houten pennen. Deze dienen om twee stukken hout met elkaar te verbinden. Het kenmerk van een oude pen is dat deze meestal hoekig van vorm is, een nieuwere tafel zal ronde pennen hebben.

Was verwijderen van antieke kast?

U kunt oude boenwas verwijderen met heet sodawater:

  1. Maak een sopje van heet water en één kopje soda.
  2. Leg een oude doek op de grond om de boenwas op te vangen.
  3. Gooi het hete sodawater over het te behandelen oppervlak.
  4. Boen met een harde borstel (gebruik altijd huishoudhandschoenen).
  5. Droog het meubel af.

Waarmee meubels schoonmaken?

Om de meubels te reinigen kan het beste een vochtige microvezeldoek (gebruik alleen water) worden gebruikt. Als dit niet voldoende werkt, kunt u een vlekkenverwijderaar gebruiken in combinatie met een droge microvezeldoek. Het is ook te raden om regelmatig onder de kussens van banken en stoelen te stofzuigen.

Hoe herken je een antieke kast?