Welk schuurpapier gebruiken voor hout?

Welk schuurpapier gebruiken voor hout?

Ruw hout of oude (slechte) verflagen kunt u opschuren met P80 tot P120. Om een egaler eindresultaat te behalen schuur je de grondverf met een fijnere grofte, namelijk P150 tot P220. Voor extreem mooi en strak werk zou je voor de laatste verflaag nog kunnen schuren met P320-400.

Welke korrel is het beste om op te schuren?

Welke korrel schuurpapier moet ik gebruiken?

Materiaal Grof schuren Fijn schuren
Licht schuren (geschilderd oppervlak) P180 P400
Roest verwijderen dmv schuren P 40 P120
Verf verwijderen P 40 P80
Herstellen van verf P120 P240

Welk schuurpapier voor meubels?

Grof schuurpapier (korrel 60) is geschikt voor het grove schuurwerk. Bijvoorbeeld het verwijderen van roest of het verwijderen van een oude, bladderende verflaag. Middelgrof schuurpapier (korrel 80 – korrel 120) gebruik je voor het afronden van hoeken en het fijner schuren vóór het schilderen.

Welke schuurband voor metaal?

Over het algemeen geldt hoe stijver de drager, hoe sterker de gehele schuurband. Met een stijve band, kan er meer druk uitgeoefend worden op het te schuren materiaal. Flexibele banden hebben vaak fijnere korrels, en worden gebruikt voor het fijner afwerken van metalen. Denk hierbij aan glimmend RVS.

Welk schuurpapier voor houten kozijnen?

Dan kun je bepalen of je het kozijn moet schuren en met welk schuurpapier je dit moet doen. Bij een intacte oude laklaag volstaat het schuren met schuurpapier korrel 240-320. Bij ongeschaafd hout is het verstandig om te schuren met schuurpapier van korrel 180. Bij geschaafd hout hoef je uiteraard niet te schuren.

Waarom gaatjes in schuurpapier?

Het nadeel is dat je de gaten voor de stofafzuiging mist waardoor je schuurpapier sneller zal vollopen met schuurstof. Om deze reden leveren fabrikanten soms een perforatieplaat mee. Met dit handige hulpmiddel kun je zelf de gaten in het schuurpapier maken, die precies overeen komen met de gaten op de machine.

Welk schuurpapier voor radiator?

Schuur met schuurpapier korrel 240 totdat de radiator egaal mat is. Zie je roestplekken? Schuur die extra grondig, zodat de roest niet meer terugkomt. Maak alles nog eens stofvrij met een doekje of stoffer.

Welke maat schuurband?

Maak band zo lang mogelijk, meet de lengte tussen de beide uiteinden. Afstand tussen de punten van de rode pijlen. Zie tekening. Als de lengte tussen beide uiteinden ca 72 cm bedraagt is de lengte maat van de schuurband 1480.