Wat is DPNA?

Wat is DPNA?

DPNA staat voor Disabled Passenger with intellectual or developmental disability Needing Assistance. Binnen deze categorie vallen ook de personen met autisme.

Wat betekent WCHC?

WCHC: passagiers die niet kunnen lopen, die zich alleen met behulp van een rolstoel of vergelijkbaar hulpmiddel kunnen verplaatsen en die continu assistentie nodig hebben, vanaf het moment van aankomst op de luchthaven tot aan het plaatsnemen op de vliegtuigstoel, inclusief op speciale stoelen voor hun omstandigheden.

Wie is verantwoordelijk voor de PRM assistentie op een luchthaven binnen de EU?

Luchtvaartmaatschappijen, reisorganisatoren en luchthavens moeten u helpen als u een beperkte mobiliteit heeft. U krijgt niet alleen hulp bij uw vervoer op de luchthaven, bijvoorbeeld als u naar de gate moet voor vertrek. Maar ook als u instapt in het vliegtuig.

Hoe met rolstoel in vliegtuig?

Je kunt je eigen rolstoel tot de check-in balie gebruiken. Hier wordt deze ingenomen en als ruimbagage vervoerd. Als je vooraf assistentie hebt aangevraagd, zorgt het luchthavenpersoneel voor de juiste begeleiding van en naar het vliegtuig. Je bent zelf verantwoordelijk voor het reisklaar maken van je rolstoel.

Welke hulpmiddelen mag een PRM passagier gratis meenemen tijdens de vlucht?

Loop je met krukken, maar heb je geen hulp nodig op de luchthaven en kun je zelf traplopen? Dan hoef je dit niet vooraf te melden. Je krukken mogen gratis mee in de cabine. Je plaatst deze in het bagagevak boven je stoel.

Hoe vraag ik assistentie aan op Schiphol?

Heb je assistentie nodig op de luchthaven? Geef dat meteen aan bij de boeking van je ticket of reis. Je luchtvaartmaatschappij of het reisbureau geeft dit aan ons door. Hieronder lees je precies hoe je dit regelt.

Kan een rollator mee in het vliegtuig?

Moet ik mijn rollator aanmelden? Als je reist met een rollator hoef je deze niet van tevoren aan te melden. De rollator wordt gratis vervoerd in het bagageruim. Als je zonder rollator hulp nodig hebt op de luchthaven vraag dan maximaal 48 uur voor vertrek assistentie aan.

Waar is de assistentie balie Schiphol?

Ben je al online ingecheckt en heb je geen ruimbagage? Dan ontmoet je je assistent bij de Assistance-balie in de vertrekhal. Controleer altijd van te voren de inchecktijden van je luchtvaartmaatschappij. En reken een uur extra om je aan te melden bij de aanmeldzuil of de Assistance-balie.