Hoe verf je gegalvaniseerd staal?

Hoe verf je gegalvaniseerd staal?

Kun je gegalvaniseerd staal verven? Ja, je kunt gegalvaniseerd staal verven. Hammerite biedt professionele verf om die klus op te pakken, namelijk Hammerite Ultima Metaallak. Deze verf hecht goed op verzinkte oppervlakken en is daarmee ideaal om gegalvaniseerd staal te verven en langdurige te beschermen.

Hoe Galvanise schilderen?

Eerst alle verf verwijderen. Daarna schoonmaken met een neutraal schoonmaakmiddel. Vervolgens licht maar wel grondig schuren met fijn Scotch Brite. Overschilderen met een watergedragen acrylaat (metaal)primer en afwerken met een of twee lagen acrylaatdispersieverf.

Welke primer voor gegalvaniseerd staal?

Hammerite Hechtprimer is een watergedragen grondverf die toepasbaar is op non-ferro metalen en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Deze grondverf hecht uitstekend op kaal en geschilderd metaal, zink, aluminium, gegalvaniseerd staal, koper, chroom, roestvrijstaal en messing .

Welke verf moet je gebruiken voor een ijzeren poort?

De beste verf voor metalen hekwerk is toch wel metaalverf. Je kunt ook een gewone verf/buitenlak/acrylverf gebruiken, maar deze geeft twee grote problemen: Gewone buitenlak hecht minder goed op metaal. Metaal verven met acrylverf zorgt niet voor bescherming tegen roest.

Welke primer op metaal?

Een primer zorgt voor een betere hechting van verf en metaal. Bij aluminium, zink en koper mag een primer niet ontbreken. Een betrouwbare keuze is de universele primer Redox BL Multi Primer, gebaseerd op watergedragen acrylaathars, die voor uiteenlopende metaalsoorten gebruikt kan worden.

Welke primer voor staal?

Een epoxy primer staat bekend om zijn etsende werking, krachtige hechting en bescherming tegen roest, oxidatie en corrosie. Om die reden wordt een epoxy primer veelal gebruikt als grondverf voor metaal, gegalvaniseerd staal, ijzer, aluminium en andere metaalsoorten.