Hoeveel krijg je van de ziekenkas?

Hoeveel krijg je van de ziekenkas?

Een ziekte-uitkering wordt berekend op basis van je brutoloon. Er wordt ongeveer 60% van je bruto loon uitbetaald. Hierop is wel een maximumplafond voorzien! Personen met een hoog loon nemen daarom best een verzekering voor gewaarborgd inkomen.

Hoe beroep aantekenen tegen beslissing adviserend geneesheer?

Bij wie kan ik terecht met een klacht over de adviserend geneesheer? Indien je niet akkoord bent met een beslissing van de adviserend geneesheer, kan je aanklop- pen bij de plaatselijke arbeidsrechtbank. Dit be- roep moet je wel binnen de drie maanden na de beslissing aantekenen.

Hoe vaak controle invaliditeit?

Tijdens het eerste jaar arbeidsongeschiktheid controleert de adviserende arts van het ziekenfonds jouw arbeidsongeschiktheid tijdens een controleonderzoek. Ook tijdens de periode van invaliditeit zal de adviserende arts van het ziekenfonds jouw arbeidsongeschiktheid blijven controleren.

Wat na 6 maanden ziekenkas?

Uw recht op een minimumbedrag Vanaf de 1e dag van de 4e maand tot en met de laatste dag van de 6e maand van uw arbeidsongeschiktheid zijn er drie minimumbedragen van toepassing volgens uw situatie. Als uw uitkering dus lager ligt dan het minimumbedrag waarop u recht hebt, dan verhoogt ze tot dat bedrag.

Hoeveel uitkering na 1 jaar ziekte?

Na 1 jaar (invaliditeit)

Situatie Uitkering
Gezinslast 67,53 euro per dag
Alleenstaande 53,78 euro per dag
Samenwonende 40,43 euro per dag
Samenwonende + stopzetting bedrijf 46,11 euro per dag

Wat doet adviserend geneesheer?

De adviserend geneesheer heeft als voornaamste opdracht het beoordelen en nakijken of iemand al dan niet recht heeft op een tegemoetkoming voor een bepaalde behandeling, een geneesmiddel of een geneeskundige verstrekking.

Wat doet een adviserend arts?

De adviserend arts is een arts aangesteld door de ziekte- verzekering. Hij beoordeelt en controleert of je recht hebt op een uitkering bij arbeidsongeschiktheid, of op terugbetaling voor een behandeling of een geneesmiddel.

Kan ik op invaliditeit blijven?

Als u langer dan een jaar arbeidsongeschikt bent, krijgt u via uw ziekenfonds niet langer een ziekte-uitkering maar een invaliditeitsuitkering. Afhankelijk van uw gezinstoestand bedraagt deze tussen 40% en 65% van uw laatste brutoloon, met een bepaald minimum en maximum.

Hoe vaak controlearts?

Men heeft het recht om tweemaal zonder een attest een dag afwezig te zijn. U hoeft voor die dagen ook geen verlof op te nemen. Maar de werkgever kan dus wel een controlearts sturen om te controleren of u echt ziek bent. Uw werkgever mag een controlearts sturen telkens als hij dit nodig acht.

Wat als je langer dan 1 jaar ziek bent?

Wanneer je ziekte langer duurt dan 1 jaar zal het ziekenfonds je dossier voorleggen aan het RIZIV om je eventueel een invaliditeitsuitkering toe te kennen. Op deze uitkering primaire arbeidsongeschiktheid (het eerste jaar arbeidsongeschiktheid) wordt bedrijfsvoorheffing ingehouden.