Hoe maak je een pergola?

Hoe maak je een pergola?

We gaan bij onderstaande tips voor het zelf maken van een pergola uit van geimprengeerde naaldhout palen en balken. Plaats met behulp van de grondboor (10 cm) en paalhamer de eerste paal (80cm in de grond / 220 cm boven de grond). Plaats vervolgens de laatste vierkante grondpaal en daarna de tussenliggende palen.

Hoe lang duurt een pergola van hardhout?

Rondhout geeft een natuurlijker beeld in uw tuin. Als variant kunt u de pergola van hardhouten balken en bankirai vierkante palen bouwen. Dit is echter wel meer werk want voorboren is een must. Wel gaat een hardhouten pergolaconstructie circa 20 jaar mee en een pergola van Geïmpregneerd tuinhout circa 10 jaar.

Wat is de hoogte van een pergola?

Gemiddeld ligt de pergola hoogte tussen 200 en 250 cm. Als je groter dan gemiddeld bent, is het dus geen slecht idee om voor een extra hoge pergola te kiezen of om het bouwwerk op een verhoging te zetten. Maximum pergola hoogte. Bedenk daarbij wel ook dat je je pergola niet té hoog bouwt.

Wat kost een opbouw op een plat dak?

Wij begrijpen als geen ander dat het uiterst belangrijk is om te weten wat een nieuwe opbouw op een plat dak gaat kosten. Opbouwen op platte daken zijn in het algemeen zijn niet goedkoop! De gemiddelde prijzen liggen tussen de 15000,- en 50.000,- euro.


Om zelf zo’n mooi kunstwerk te maken steek je in het voorjaar een aantal wilgentakken in de grond. Buig ze naar elkaar toe zodat een mooi gevormde pergola ontstaat. Na een paar weken groeien de wilgen uit en krijg je een mooi levend bouwwerk. Snoei de pergola regelmatig om een wildernis te voorkomen.

Waarom kiezen voor eikenhout pergola?

Voor het zelf maken van een pergola raden wij eiken- of Douglas hout aan. Hierbij is eikenhout zwaarder, duurzamer en heeft het van nature een luxere uitstraling. Douglashout is juist goedkoper en is eenvoudiger om te bewerken. Welk houtsoort u kiest, hangt dus deels af van uw persoonlijke voorkeur en budget.