Inhoudsopgave
Hoe druk verwarmingsketel verhogen Vaillant?
Zorg ervoor dat de slang gevuld is met water en er geen lucht meer in zit. Open de vulkraan en vervolgens de waterkraan terwijl u het display in de gaten houdt. Zodra de juiste druk (tussen de 1,5 en 2,0 bar) bereikt is, sluit u de waterkraan en vervolgens de vulkraan.
Hoe water aflaten van radiator?
Stappenplan radiatoren loskoppelen De ontluchting aan de bovenzijde van de radiator draai je open met een schroevendraaier. Plaats een emmer onder de radiator en draai dan de verbinding naar de radiator los. Het water loopt nu uit het aftappunt. Wacht tot de radiator helemaal leeg is gelopen.
Hoe laat je een radiator leeglopen?
Het water laten weglopen Sluit met een slangenklem een tuinslang aan op het aftappunt van de gehele cv-installatie. Leg de andere kant van de tuinslang buiten en draai het aftappunt open. Laat het water weglopen tot de radiator helemaal leeg is.
Waar zit aftapkraan cv?
Als er een teveel aan water in je cv-installatie zit, is het noodzakelijk de installatie af te tappen. Dit doe je met behulp van het aftapkraantje. In je cv-installatie zal op één van de radiatoren op de benedenverdieping een aftapkraantje zijn opgenomen (meestal in de (bij-)keuken of hal).
Hoeveel druk moet een cv-ketel hebben?
U kunt de waterdruk van uw cv-ketel eenvoudig controleren op de meter aan of naast de ketel. Die moet een waarde aangeven tussen 1,5 en 2 bar. Bij een lagere druk dan 1,5 bar kan de cv-installatie het water niet goed rondpompen. Bij minder dan 1 bar kan de pomp zelfs kapotgaan.
Hoe expansievat oppompen?
Aan de onderkant zit een luchtventiel, net zoals bij een autoband, waarmee eventueel de druk van het expansievat verhoogd kan worden. Dit is in de praktijk vaak niet nodig, omdat de fabrikant het expansievat al met de juiste druk gevuld heeft. Welke druk erin zit kan je aflezen van het label op het expansievat.
Waar moet het expansievat hangen?
Plaats van het expansievat
- Zo dicht mogelijk bij de ketel: om drukverlies tussen het vat en de ketel zoveel mogelijk te vermijden.
- Aan de zuigzijde van de pomp: om een minimale druk te garanderen.
- Op de retourleiding van de ketel: om de levensduur van het membraan te verlengen.