Wat doe je als verkoopadviseur?

Wat doe je als verkoopadviseur?

Als verkoopadviseur of verkoper adviseer je klanten bij de aanschaf van producten en diensten. Je kunt goed met klanten omgaan en je weet alles van de artikelen die in de winkel worden verkocht.

Hoeveel verdien je als verkoopadviseur?

Een Verkoopadviseur in Nederland verdient gemiddeld € 2.485 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.115 (laag) tot € 2.860 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.

Hoe word ik verkoopadviseur?

Zo bestaan er verschillende opleidingen die je voorbereiden op een baan als verkoopspecialist….Hiervoor volg je bijvoorbeeld de opleiding tot;

  1. Verkoper detailhandel, op MBO 2 niveau;
  2. Verkoopspecialist, op MBO 3 niveau;
  3. Commercieel medewerker, op MBO 4 niveau;
  4. (Junior) accountmanager, op MBO 4 niveau.

Wat is een account adviseur?

Als accountadviseur ben je verantwoordelijk voor het relatiebeheer en de opvolging van aanvragen bij bestaande klanten op operationeel niveau. Je zorgt dat de klanttevredenheid gewaarborgd is, we een maximaal klantaandeel behalen en bent het eerste aanspreekpunt voor de klant.

Wat verdien je als junior verkoopadviseur?

Het gemiddelde salaris voor een junior verkoopadviseur (m/v) in Nederland is € 2.415 per maand.

Wat verdient een top autoverkoper?

Gemiddeld inkomen Autoverkoper per stad

# Stad Gem. salaris p/m
1 Utrecht € 2.875
2 Rotterdam € 2.225
3 Amsterdam € 2.100

Wat verdient een account?

Het salaris van een Accountmanager bestaat meestal uit een vast basissalaris dat wordt aangevuld met een commissie per transactie, en/of een bonus voor als doelstellingen (omzet, winst) worden behaald. Het totaalsalaris ligt gemiddeld tussen de €1950 (voor starters, en/of basissalaris) en €6500 bruto per maand.

Wat verdient een verkoper bij BMW?

Re: BMW onderhoud Volgens mij zit je rond een startsalaris van € 1.700,00 als schoolverlater, zit het gemiddelde op € 2.500,00 en met 10 jaar ervaring rond € 3.000,00 bruto per maand. Ik ken verkopers die in de crisis hebben moeten smeken om een vast salaris ipv provisie per verkochte auto met een basisloon.