Kan spachtelputz op hout?

Kan spachtelputz op hout?

Spachtelputz kan niet op elke ondergrond aangebracht. Zo krijgen wij vaak de vraag of het mogelijk is om het op hout aan te brengen, maar dit is niet mogelijk omdat hout geen pleisterdrager is. Ondergronden waar spachtelputz wel op aangebracht kan worden zijn: Steen.

Is MDF te stucen?

Het oppervalk van MDF is heel erg glad en geschikt voor heel veel afwerkingen, maar MDF stucen is geen goed idee. Wat steeds naar voren komt in dit artikelen is dat hout kan krimpen en uitzetten als gevolg van vocht en temperatuurswisselingen.

Waarmee stuc je een badkamer?

Knauf Aquastuc gipspleister is ideaal voor het stucen in natte ruimtes, zoals badkamers, door de waterafwijzendheid. Het is een basis- en afwerkpleister in één, dus je hebt gegarandeerd snel een mooi resultaat.

Kan je stucen over cement?

Voorbehandelen van de ondergrond Stuc is een mengsel van gips/cement en water. Juist omdat stuc zoveel water bevat is het belangrijk dat de ondergrond geen zuigende werking heeft. Het stucwerk kan dan immers loskomen van de muur, omdat de muur het water als het ware heeft opgezogen.

Kan je over spachtelputz stucen?

Heeft u een woning gekocht en zijn de wanden nog voorzien van Spachtelputz of Granol dan kunt u er het beste over heen stucen om het glad te krijgen. Wilt u dit liever uitbesteden aan een stukadoor, maar toch zo veel mogelijk besparen op de kosten dan is het verstandig om het voorwerk zelf te doen.

Welk plaatmateriaal kun je stucen?

Op houtvezelplaten kan wel direct worden gestuct met leemstuc of kalkstuc, mits voorbehandeld met een contactprimer. Is het noodzakelijk dat de platen een dragende functie hebben, dan kan je de Sono plaat combineren met een constructieve plaat zoals de OGB plaat (natuurlijke vervanger voor de OSB3 plaat).

Welk stucwerk is geschikt voor in de badkamer?

De meest populaire soorten stucwerk voor de badkamer zijn:

  • Betonstuc.
  • Beton Cire.
  • Tadelakt.
  • Microbeton en Microcement.

Welke Stucmortel voor badkamer?

Welke stucmortel voor de badkamer gebruiken? Voor het stucen van vochtige ruimtes, zoals een badkamer, heb je een speciale vochtbestendige of een waterdichte stucmortel nodig. Vochtbestendige stucmortel: dit is een speciale mortel die weliswaar bestand is tegen vocht, maar niet in direct contact mag staan met water.