Inhoudsopgave
Hoe plant je okra?
Plant de zaadjes of de kiemplanten. Het is tijd om okra in je tuin te planten wanneer het warm weer is. Plant de zaden 10 cm van elkaar op een diepte van 1-2 cm. Als je de zaden eerst binnen hebt geplant, dan moet je de kiemplanten ‘heel’ voorzichtig behandelen en ze 30 cm uit elkaar in rijen planten.
Hoe groeit okra?
Okra heeft veel warmte nodig om te groeien, en kan, als het een warme zomer is, al na 60 dagen geoogst worden! De onrijpe vruchten oogsten, 4 tot 5 dagen na de bloei. Niet te lang wachten met oogsten, dan worden de vruchten hard en vlezig.
Hoe groot wordt een okra plant?
Okra kan tot vier meter hoog worden. De plant heeft handvormige bladeren en okselstandige, grote, gele Hibiscus-achtige bloemen. De vrucht is een langwerpige, ronde tot kantige, gegroefde doosvrucht met een lengte van 5 tot 25 cm. De onrijpe vruchten worden als groente gebruikt.
Waar zijn okra’s te koop?
Helaas zijn okra’s niet goed ( vers) verkrijgbaar. Je moet ervoor naar de toko. Sommige supermarkten verkopen okra’s in blik, maar deze zou ik laten staan. Ze bevatten erg veel zout en conserveermiddelen wat de smaak zeer afdoet en omdat ze zijn voorgekookt bevatten ze veel minder voedingswaarde.
Is okra een groente?
Okra is net als courgette of komkommer een vruchtgroente. De onrijpe, jonge vruchten worden gegeten als groente. De plant kan tot wel 4 meter hoog worden.
Wat doet oker met je lichaam?
“Okra’s zijn echte toppers wat betreft voedingsstoffen. Ze bevatten veel mineralen en vitaminen, waaronder B-vitaminen, vitamine C, calcium en ijzer. Bovendien bevat okra veel vezels. De vezels hebben een gunstige werking op de bloedsuikerspiegel.
Wat in plaats van okra?
Laten we beginnen met het begin, want in feite is okra, ook wel jambo of gombo genoemd, helemaal geen groente. Het is de onrijpe vrucht die veel wordt gebruikt en bereid als groente, en dan met name in de Surinaamse, Indiase en Marokkaanse. De smaak is vrij pittig en heeft wat weg van sperziebonen en aubergines.
Wat kost okra?
Je lidgeld heb je zo terugverdiend! Een OKRA-lidmaatschap kost 26 euro per jaar. Voor een gezinslidmaatschap betaal je 43 euro (alle leden van het gezin die op hetzelfde adres wonen genieten hiervan).