Kan je de steeltjes van basilicum eten?

Kan je de steeltjes van basilicum eten?

Stelen van zachte kruiden hebben dezelfde smaak als de bladeren. Denk hierbij aan basilicum, peterselie, koriander, dille en bieslook. De verse stelen snijd je fijn en verwerk je in sauzen, salades of soepen.

Waar gebruik je Thaise basilicum voor?

Thaise basilicum heeft een sterker aroma en is meer anijsachtig. Je gebruikt hem vooral in Aziatische keuken, bijvoorbeeld als finishing touch van je kommetje ramen of in een lekkere curry. Probeer hem bijvoorbeeld eens in een traditionele Tom kha kai soep met kip en laat je verrassen.

Welk deel van basilicum gebruiken?

Gebruik de blaadjes van de basilicum plant. Scheur de blaadjes in kleine stukjes en strooi over een pastagerecht, lasagne, soep of een simpele tomatensalade met mozzarella. Voeg verse basilicum altijd pas op het eind toe zodat er geen smaak verloren gaat.

Hoe Thaise basilicum bewaren?

Hoe bewaar je Thaise basilicum het best? De blaadjes van Thaise basilicum zijn vrij kwetsbaar en kunnen al na een dag of 2 verkleuren. Daarom hoor je ze goed afgesloten te bewaren op een droge en koele plaats. In een plastiek zakje in je koelkast blijven ze tot zo’n 6 dagen goed.

Wat eet je van basilicum?

Een andere mogelijkheid is de blaadjes in olijfolie te bewaren. Gedroogd verliest basilicum veel van zijn aroma. Basilicum is een echt tomatenkruid, maar het past ook uitstekend bij knoflook, uien, pastagerechten en salades. Ook gestoofde groenten zoals courgetten of aubergines smaken heerlijk met wat basilicum.

Waar groeit basilicum het best?

Basilicum groeit het beste op een warme plek met veel licht/zon. Bescherm de plant tegen wind, vorst en (te) hete middagzon. Geef voldoende water want basilicum droogt snel uit.

Wat te doen met teveel basilicum?

Tips: wat te doen met basilicum?

  1. Invriezen. Dé manier om verse basilicum te bewaren is door deze in te vriezen.
  2. Homemade pesto. Wat ook ontzettend lekker is en leuk om te maken als je (te) veel basilicum hebt, is pesto.
  3. Basilicumolie: heerlijk door de dressing.
  4. Kruidenboter (of basilicumboter)