Inhoudsopgave
Kan kefir slecht worden?
Als er veel kaasachtige brokjes en korreltjes inzitten, i.c.m. het achterblijven van groei en een zure smaak, is dat geen goed teken. Ook als de kleur van de kefirkorrels langzaamaan steeds geler wordt is dat een teken van verval. Evenals een te zure, minder prettige smaak.
Hoe lang mag je kefir gebruiken?
Melkkefir blijft ongeveer een week goed in de koelkast. Waterkefir kun je tot wel 6 weken goed houden op een koele plek of koelkast.
Hoe lang kefir houdbaar?
Waterkefir kun je 6 weken goed houden in de koelkast. Draai regelmatig de dop los. Dit laatste i.v.m. de druk die op de dop staat (door het koolzuurgas). Buiten de koelkast blijft de drank dik een week goed.
Waar kan je kefir kopen?
Waar kan je kefir kopen? Bij de meeste supermarkten kun je kant-en-klare kefir kopen. Wij hebben kefir gevonden bij de Albert Heijn, Jumbo, Ekoplaza, Coop, Hoogvliet, Vomar en Deen. Helaas hebben wij geen kefir kunnen vinden bij de Aldi en de Lidl. De meeste supermarkten hebben Arla biologische kefir en Optimel in het assortiment.
Wat is de voedingswaarde van kefir?
Voedingswaarde van kefir. Er zitten veel voedingsstoffen in kefir. Het bevat bijvoorbeeld magnesium, ijzer, jodium, vitamine C, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6, vitamine B12, biotine, vitamine K2 en veel verschillende enzymen.
Wat kan kefir bijdragen aan gezonde darmen?
Kefir (melk en water) kan bijdragen aan gezonde darmen. Kefir werkt namelijk herstellend voor je darmflora en kan deze, na bijvoorbeeld een antibioticakuur, weer in balans brengen. De gisten en bacteriƫn komen van nature in je darmen voor en zijn daarom goed voor je darmflora. Daarnaast ontstaan er bij de vertering van suikers zuren.
Wat is kefir precies?
Wat is kefir precies? Kefir is een yoghurtachtige drank die waarschijnlijk afkomstig is uit de berggebieden van Tibet of de Kaukasus. Kefir wordt van oudsher gemaakt met koeien-, geiten- of schapenmelk. De smaak is verfrissend en licht tintelend. Om kefir te maken heb je slechts twee ingrediƫnten nodig: melk en de zogenaamde kefirkorrels.