Wat lijkt op tauge?

Wat lijkt op taugé?

Alfalfa is de Nederlandse naam van de spruitgroente Luzerne. De naam Al-fal-fa komt uit het Arabisch en betekent ‘vader van alle voedsel’ of het ‘beste voedsel’. Alfalfa is opvallend rijk aan calcium. Daarbij is het een heerlijk frisse groente.

Wat kun je maken met taugé?

Roerbak taugé eens met champignons als vulling voor een omelet of loempia. Of met groene kool, gemberpoeder, ketjap en sambal. Verwerk de groente ook eens in een lekkere salade met bijvoorbeeld een hardgekookt eitje, zilveruitjes en kerriesaus. Voeg vlak voor het serveren ook eens wat taugé aan Chinese tomatensoep toe.

Waarom kokend water over taugé?

Op kiemgroenten als taugé of alfalfa, kunnen schadelijke bacteriën voorkomen, zoals salmonella en E. coli. Deze bacteriën worden gedood door hitte. Door taugé en andere kiemgroente onder te dompelen in kokend water of mee te wokken met de maaltijd, voorkom je een voedselinfectie.

Waarom taugé schoonmaken?

Taugé schoonmaken Er bestaat een risico dat rauwe taugé (net als alfalfa) besmet is met verschillende bacteriën zoals salmonella of E. coli. Vooral kleine kinderen, ouderen en mensen met verminderende weerstand moeten hier op letten.

Is taugé hetzelfde als sojascheuten?

Taugé (Nederlands-Nederlands) (Vigna radiata), sojascheuten (Belgisch-Nederlands) of tjapar (Surinaams-Nederlands), is de ontkiemde mungboon of katjang idjo (groene boon). Het wordt vaak gebruikt in de Aziatische keuken, onder andere in loempia’s. Taugé is rijk aan vitamine B, vitamine C en ijzer.

Wat zijn de gezondste kiemen?

Ontkiemde gierst, quinoa, diakonzaad en broccolizaad leveren de grootste gezondheidsvoordelen op. De gemakkelijkste soorten om zelf te ontkiemen zijn: adukibonen, alfalfa, fengriekzaad, groene erwten, rode erwten, klaverzaad, linzen, mungboontjes, quinoa, radijszaad en tarwekorrels.

Kun je verse taugé invriezen?

Taugé kun je echter alleen invriezen als de groente echt vers is. Dat kun je zien aan de knapperigheid. Heel simplistisch moet je het knakken horen als je een stengel doorbreekt. Hoor je dit niet, of ziet het er slap uit, dan niet meer invriezen.