Inhoudsopgave
Hoe pepers fermenteren?
Doe de pepers in uw fermenteerpot en strooi er het zout over. Zorg ervoor, als u een kleine pot heeft, dat deze minimaal 2 cm ruimte heeft tussen het mengsel en de rand van de pot. Laat het mengsel, bij kamertemperatuur, afgedekt 4 tot 5 weken fermenteren, of totdat er belletjes verschijnen op het oppervlakte.
Is sambal gefermenteerd?
De pepers worden gemengd met verschillende specerijen en (vaak onrijpe) vruchten, aangezuurd met limoen, azijn of tamarinde en soms kort gefermenteerd. Sambal, er bestaan vele varianten in Indonesië en Maleisië, bestaat grotendeels uit chilipepers die in een cobek fijngewreven zijn met zout.
Hoe maak je Tabasco?
Tabasco wordt gemakkelijk gemaakt van rode pepers, azijn en zout. De smaak is afhankelijk van de plaats waar de pepers worden geteeld en de kwaliteit van de gebruikte azijn. Om tabasco te maken moet je de ingrediënten combineren, de saus koken en vervolgens de saus zeven en bewaren.
Wat is een Fermentatiepot?
Een zuurkoolpot, ookwel fermentatiepot, is gemaakt van keramiek en wordt speciaal gebruikt bij het inmaken van groenten. De pot wordt laagje voor laagje gevuld met gesneden groenten, kool in dit geval, wat steeds met een beetje zout wordt aangestampt.
Wat is hete sambal?
Pittig: sambal oelek Deze sambal is de basis voor alle andere soorten sambal. Hiervoor worden spaanse pepers, ook wel lomboks genoemd, zout en azijn met een stamper vermalen tot een mengsel. Omdat voor sambal oelek verse pepers worden gebruikt, is deze variant goed pittig.
Wat is een vervanger voor tabasco?
Op zoek naar een zo goedkoop mogelijk alternatief? Dan is Tapatío wellicht het beste alternatief. Deze saus is een stuk voordeliger en ook qua smaak verkiest Mexico dit boven gewone tabasco. Een flesje Tapatio van 148ml kost hier in de shop slechts €3,50.
Is zuurkool schimmel?
Als er een (wit) laagje schimmel op de zuurkool komt heeft je kool waarschijnlijk droog gestaan. Verwijder die schimmel en vul het vocht aan met wat witte wijn. De rest van de zuurkool is perfect eetbaar. Bij twijfel: gewoon ruiken; vertrouw je neus!
Wat doet fermentatie?
Tijdens het fermentatieproces worden de stoffen (vooral zetmeel en suikers) in het voedingsmiddel omgezet of afgebroken door de enzymen van de aanwezige bacteriën of andere micro-organismen. Deze enzymen veranderen de zuurtegraad, smaak, textuur, geur, verteerbaarheid en houdbaarheid van het product.