Kan je magnetron popcorn in de pan doen?

Kan je magnetron popcorn in de pan doen?

In de pan. Het blijkt namelijk dat je popcorn kunt poffen met niets meer of minder dan een doodnormale wok. Een wok is namelijk ideaal hierdoor: het heeft hoge zijkanten en een diepere bodem. Wat je naast een wok nodig hebt is een deksel, aluminiumfolie en magnetronpopcorn.

Waarom popt mijn popcorn niet?

Kant en klaar. Maak je gebruik van een kant en klaar popcorn zakje, dan heb je een grote kans dat veel van de maiskorrels ontpopt blijven. Je bent lekker aan het eten en bijt dan ineens op een harde korrel. Om dit te voorkomen schud je eerst alle maiskorrels uit de popcorn zak.

Hoe maak je popcorn uit een zakje?

Doe de maïs in de zak en vouw de bovenkant een paar keer dubbel. Zorg dat de zak dichtblijft tijdens het poffen. Zet de zak 2 a 3 minuten in de magnetron op 800 Watt. Als het poffen van de maïs een stuk minder is geworden ben je klaar.

Kan je popcorn opnieuw opwarmen?

De maïskorrels die nog niet gepoft zijn kunnen gewoon nog eens opgewarmd worden en zullen alsnog poffen. Popcorn maak je eenvoudig zelf in de magnetron met enkel een papieren zak. In slechts 2-3 minuten heb je deze gezonde snack op tafel staan. Plaats de pofmaïs in de papieren zak en plaats deze in de magnetron.

Kan Microwave in de pan?

Een magnetron kan niet tegen het staal van de pannen. Zowel het staal, het aluminium, als het gietijzer kan de straling niet goed doorvoeren waardoor er zelfs explosiegevaar is. Kies er dus altijd voor om het eten op te warmen op een juiste warmtebron, zoals inductie of het gasfornuis.

Hoe maak je popcorn zonder olie?

Zet een koekenpan op een laag vuurtje en laat hem even warm worden. Vervolgens doe je de maïs erin, doe je een deksel op de pan en laat je het staan. Heb geduld, gewoon eraf blijven! Het duurt een paar minuten, maar dan gaan de korrels vanzelf poppen.

Wat te doen met Ongepofte popcorn?

Bij voorkeur haal je de popcorn er tussendoor uit en haal je de gepofte maïs eruit om de overige korrels nogmaals in de magnetron te plaatsen. De maïskorrels die nog niet gepoft zijn kunnen gewoon nog eens opgewarmd worden en zullen alsnog poffen.