Wat zit er in seitan?

Wat zit er in seitan?

Seitan maak je van de gluten (een soort eiwit) uit tarwe of spelt. Die kruid je en kneed je kort, tot er een elastisch deeg ontstaat met een vlezige structuur. Je kunt seitan kant-en-klaar kopen bij natuurvoedingswinkels of de toko, maar het is zeker de moeite waard om het zelf te maken!

Waar wordt seitan van gemaakt?

Seitan wordt gemaakt van tarwemeel en water. Door het deeg steeds uit te spoelen blijft het tarwe-eiwit, de gluten, achter. De glutenmassa wordt in water of (vegetarische) bouillon gekookt tot een product met een sponzige structuur en een hartige smaak.

Is seitan lekker?

Stukjes seitan zien er een beetje uit als kipstukjes, maar heeft in tegenstelling tot kip een wat sponzige structuur. De smaak is hartig en hierdoor is seitan ideaal geschikt als vleesvervanger in veel recepten. Seitan kent zijn historie in Japan – Japanners eten het daar al vele honderden jaren.

Waar staat seitan in de supermarkt?

Deze seitan is in ieder geval verkrijgbaar bij Jumbo en Albert Heijn XL. Waarschijnlijk is het ook wel bij andere supermarkten te koop, maar daar heb ik het nog niet gezien. Een potje kost bij AH €2,91.

Is seitan koolhydraatarm?

Seitan is een veelzijdige vleesvervanger, koolhydraatarm en eiwitrijk, ideaal dus om mee te koken. Seitan komt oorspronkelijk uit Japan, waar het al honderden jaren op traditionele wijze wordt bereid. In de Westerse vegetarische en veganistische keuken wordt het tegenwoordig ook steeds vaker gebruikt.

Hoe seitan eten?

Je kunt het in blokjes snijden die je op veel manieren kunt eten. Je kunt ze bijvoorbeeld meekoken met soep en stoofschotels. Maar je kunt de blokjes ook roerbakken, door de pasta of in een wrap doen. Seitan in marinade.

Hoe ziet seitan eruit?

Seitan is een eiwitrijk veganistisch product, met een op vlees lijkende vezelstructuur. Het heeft naast een hartige smaak ook een lange geschiedenis. Oorspronkelijk werd het product gegeten in China, Korea, Japan, Rusland en het Midden-Oosten.