Kan ik digitale meter aanvragen?

Kan ik digitale meter aanvragen?

Bouwers, verbouwers en klanten met een budgetmeter zijn eerst aan de beurt. Wie niet tot deze doelgroepen behoort, maar toch al een digitale meter wil, kan deze zelf aanvragen. Een digitale meter op aanvraag kost 72,54 euro exclusief btw.

Wat kost het plaatsen van een digitale meter?

Een digitale meter op aanvraag kost 88,5 euro inclusief btw. Op de website www.digitalemeter.be vindt u een antwoord op heel wat vragen. Op de gebruikerspoort van de digitale meter kunnen toepassingen aangesloten worden om het verbruik en eventuele zelfverbruik (bij prosumenten) in detail op te volgen.

Hoe meterstanden doorgeven digitale meter?

Via de digitale meter worden uw meterstanden automatisch naar uw netbeheerder doorgestuurd. Wanneer u in de toekomst een digitale meter hebt, zal u dus zelf geen meterstanden meer moeten noteren en doorgeven, en zal er ook geen meteropnemer meer hoeven langs te komen.

Hoe lang kan men digitale meter weigeren?

Dat hangt af van je situatie. De digitale meter weigeren kan als jij: Last hebt of beweert te hebben van elektrosensitiviteit (en dan tot 2023); Prosument bent, maar nog niet langer dan 15 jaar een terugdraaiende teller hebt (tot 2025).

Hoe lang digitale meter weigeren?

Tegelijk heeft Fluvius met de Vlaamse overheid afgesproken dat prosumenten tot 1 januari 2025 zelfs zonder gevolgen kunnen laten weten dat ze nog geen digitale meter willen, met uitzondering van nieuwe prosumenten en prosumenten die al 15 jaar lang een terugdraaiende meter hebben gehad.

Hoe lang kan ik digitale meter weigeren?

Wie plaatst digitale meter voor Fluvius?

De technicus plaatst de digitale meter in de meterkast zonder deksel. Zo kan je de meter makkelijk bedienen. Wat moet je doen? Zorg dat je meters voor elektriciteit en aardgas goed bereikbaar zijn.

Wat kost een digitale meter Fluvius?

De plaatsing van de digitale meter is gratis. Wil je niet wachten tot Fluvius je contacteert, maar wil je de digitale meter sneller in huis? Dat kan, maar dan betaal je 88 euro voor de plaatsing en activering. De kosten van de digitale meter zelf zijn verwerkt in de nettarieven.

Hoe lang duurt een digitale meter plaatsen?

De vervanging van je meters is gratis en duurt ongeveer een uur.

Hoe wordt elektriciteit berekend met digitale meter?

De digitale meter draait niet terug, maar registreert digitaal de elektriciteit die je verbruikt en de stroom die je op het elektriciteitsnet zet, ook in “injectie” genoemd. Voor je injectie op het net ontvang je via het nieuwe tariefsysteem een injectietarief.