Waar zorgen de etherische olien in kruiden en specerijen voor?

Waar zorgen de etherische olien in kruiden en specerijen voor?

Etherische oliën geven de plant bescherming, hebben ontstmettende eigenschappen. Verder geeft de olie de kruidenplant zijn eigen smaak, heeft (soms) een bepaalde medische waarde, maar wordt vooral vanwege de geur gebruikt. Er zijn vele manieren denkbaar waarbij je etherische olieën gebruikt of kunt gebruiken.

Waar gebruik je kaneel olie voor?

Kaneel olie is een krachtige hulp voor het afweersysteem, door zijn antivirale en antibacteriële werking uitstekend te gebruiken bij griep en verkoudheid. Op de huid werkt kaneel olie verwarmend en doorbloedingstimulerend.

Wat is Kaneelschors?

Kaneelschors is ongeveer 30 cm lang, heeft een donkere en grove bast en is veel groter van formaat dan het verwante kaneelstokje, dat ook een opgekrulde schors is, maar dan van een andere boom.

Hoe gebruik je Kaneelolie?

Voor mensen die uitgeput of depressief zijn, werkt kaneelschors bijzonder opbeurend en verwarmend. Omdat de olie sterk infecties bestrijdt en sterk antiseptisch werkt, brengt kaneelschors (bij inhalering)verlichting bij luchtweginfecties en infecties van voorhoofds- en bijholten.

Waar gebruik je Kruidnagelolie voor?

Kruidnagel wordt in de aromatherapie o.a. gebruikt bij: schimmelinfecties, blauwe plekken, schaafwonden, zwemmerseczeem, acne, artritis, verstuikingen, verrekkingen, zweren, tand- en kiespijn, ontstoken tandvlees, reumatische klachten, darm- gassen en krampen, diarrhee, verminderde geslachtsdrift, gisting in de maag.

Waar is kaneelstok van gemaakt?

Kaneel is eigenlijk de gedroogde en opgerolde binnenste bast van de kaneelboom (Cinnamomum verum). De dikke schaafsels vormen kaneelstokjes, de rest wordt vermalen tot poeder. Veel kaneel komt van het eiland Sumatra in Indonesië en uit Sri Lanka.

Wat is de werking van essentiële olie?

Essentiële oliën werken ondersteunend bij lichamelijke en/of psychische onbalans. Ze kunnen ondersteunen bij stress en hebben een harmoniserende werking. Ze verwarmen, verkoelen, verzorgen en regenereren. Ze geven balans en strelen de huid en ziel.

Hoe kun je etherische oliën gebruiken?

Etherische oliën kan u innemen door ze te druppelen op een neutrale tablet, een suikertje of in een lepel honing. Gebruikt nooit meer dan 6 druppels per dag en maximaal 2 druppels per inname (bv.: 2 druppels, 3 x daags).