Is oudejaarsavond een feestdag?

Is oudejaarsavond een feestdag?

Dodenherdenking, Sinterklaas en Oudejaarsdag zijn geen officiële feestdagen.

Wat is de volgende feestdag?

Maandag 24 mei 2021, Pinkstermaandag. Woensdag 21 juli 2021, Nationale Feestdag. Zondag 15 augustus 2021, O.L.V. Hemelvaart.

Is oudjaarsdag een feestdag in de zorg?

Als je werkt tijdens een officiële feestdag (of feestavond, zoals Kerstavond en oudejaarsavond) krijg je in alle zorg cao’s een riante onregelmatigheidstoeslag (ORT).

Wat zijn de 10 wettelijke feestdagen?

Jaarlijks zijn er tien wettelijke feestdagen.

  • 1 januari.
  • paasmaandag.
  • 1 mei.
  • Hemelvaart.
  • pinkstermaandag.
  • 21 juli.
  • Maria-Hemelvaart (15 augustus)
  • Allerheiligen (1 november)

Welke feestdag vieren we vandaag?

De nationale feestdag van België wordt gevierd op 21 juli. Op deze datum heeft de eerste Koning der Belgen, Leopold van Saksen-Coburg-Gotha, in 1831 de grondwettelijke eed afgelegd als koning. Deze dag is een wettelijke feestdag en dat komt neer op een algemene verlofdag.

Hoe lang zijn vrije dagen geldig?

Wettelijke vakantiedagen die u niet heeft opgenomen, vervallen een half jaar na het kalenderjaar waarin u ze heeft opgebouwd. Vakantiedagen die u bijvoorbeeld in 2021 heeft opgebouwd, vervallen op 1 juli 2022. Bij cao of schriftelijke overeenkomst kan een ruimere vervaltermijn zijn overeengekomen.

Hoe lang mag je wettelijke vakantiedagen meenemen?

Bovenwettelijke vakantiedagen vervallen na vijf jaar en die kun je dus meenemen. Wettelijke vakantiedagen vervallen echter na zes maanden, dus deze zal je binnen deze termijn moeten opnemen.

Is oudjaarsdag vrij?

Let op: Goede Vrijdag is een officiële feestdag in Nederland, maar niet iedereen is dan vrij. Wilt u vrij op een niet-christelijke religieuze feestdag? Vraag uw manager dan tijdig om verlof….Officiële feestdagen 2022.

Nieuwjaarsdag zaterdag 1 januari
Kerstmis zondag 25 en maandag 26 december

Welke dagen krijg je dubbel betaald in de zorg?

Onregelmatigheidstoeslag (ORT) is een toeslag op je brutoloon die je ontvangt wanneer je een dienst werkt buiten de gangbare werkdagen en kantoortijden. Denk bijvoorbeeld aan werken op zaterdag, zon- en feestdagen of avond- en nachtdiensten. In de zorg en welzijn gaat het werk natuurlijk 24/7 door.