Hoeveel vrije dagen bij 36 urige werkweek?

Hoeveel vrije dagen bij 36 urige werkweek?

Als je 36 uur in de week werkt, heb je recht op 144 uur per jaar vakantie (want 36 x 4 = 144), dat zijn dus 18 dagen bij een achturige werkdag. De werkgever mag je ieder jaar een aantal verplichte vrije dagen laten opnemen, maar dan moet het wel in je cao staan.

Welke vrije dagen eerst opmaken?

Voor het opnemen van vakantiedagen geldt dat een werknemer altijd eerst zijn vakantiedagen opneemt die als eerste voor verval of verjaring in aanmerking komen. Voor de meeste mensen zijn dit de wettelijke vakantiedagen. U moet wettelijke vakantiedagen opnemen in het opbouwjaar of in de eerste 6 maanden daarna.

Heb ik recht op seniorendagen?

Werknemers die in 2016 tussen de 55 en 60 jaar waren, hebben t/m 2021 recht op 5 doorbetaalde senioerendagen en, afhandelijk van hun leeftijd, tussen de 2 en 6 niet op te nemen maar uitbetaalde dagen. Vanaf 1 januari 2022 hebben ze alleen nog recht op een aantal onbetaalde seniorendagen.

Hoeveel vakantieweken in een jaar?

Werknemers krijgen een wettelijk aantal vakantiedagen per jaar. In uren is dit 4 keer het aantal uren dat u per week werkt. Als u bijvoorbeeld het hele jaar 25 uur per week werkt, heeft u recht op 100 vakantie-uren per jaar. Daarmee kunt u in ieder geval 4 weken vakantie per jaar opnemen.

Wanneer is de feestdagen vrije dag voor werknemers?

Kerstmis (eerste en tweede kerstdag): vrijdag 25 en zaterdag 26 december 2020; Feestdag: recht op vrije dag? Er is geen wet die heeft vastgelegd dat bepaalde feestdagen vrije dagen zijn voor werknemers. Er is dus geen wettelijk recht op een vrije dag op een bepaalde feestdag. In uw cao of arbeidsovereenkomst staat of u vrij bent op feestdagen.

Wat is het recht op vrije dag voor werknemers?

Feestdag: recht op vrije dag? Er is geen wet die heeft vastgelegd dat bepaalde feestdagen vrije dagen zijn voor werknemers. Er is dus geen wettelijk recht op een vrije dag op een bepaalde feestdag. In uw cao of arbeidsovereenkomst staat of u vrij bent op feestdagen.

Is er vrije dag op bepaalde feestdagen?

Er is geen wet die heeft vastgelegd dat bepaalde feestdagen vrije dagen zijn voor werknemers. Er is dus geen wettelijk recht op een vrije dag op een bepaalde feestdag. In uw cao of arbeidsovereenkomst staat of u vrij bent op feestdagen.