Wat is een B screening?

Wat is een B screening?

Veiligheidsonderzoeken zijn er op de 3 niveaus; A, B en C. Een B- of C-onderzoek is een administratief onderzoek. Behalve als de gegevens aanleiding geven tot een diepgaander onderzoek. Dan volgen gesprekken met uzelf en met andere personen die informatie over u kunnen geven.

Wat is een MIVD er?

De MIVD levert inlichtingen en veiligheidsinformatie aan het ministerie van Defensie en aan de 4 krijgsmachtdelen van Defensie: de luchtmacht, de landmacht, de marine en de marechaussee. De MIVD richt zich vooral op vredesoperaties en internationaal terrorisme.

Hoe lang duurt veiligheidsonderzoek B?

Een veiligheidsonderzoek mag maximaal 8 weken duren. Dat is wettelijk vastgelegd. Als deze termijn niet wordt gehaald, stuurt de Unit Veiligheidsonderzoeken (UVO) van de AIVD of MIVD u een brief met meer informatie over de vertraging.

Wat is veiligheidsonderzoek P?

Een veiligheidsonderzoek, in de betekenis van de Nederlandse Wet Veiligheidsonderzoeken van 1996, is een onderzoek naar een persoon dat wordt uitgevoerd voordat een werkgever deze te benoemen of aan te stellen in een vertrouwensfunctie.

Waar valt de AIVD onder?

De AIVD is een directoraat-generaal (dg) van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en valt onder verantwoordelijkheid van de minister van BZK.

Hoe lang duurt uitslag veiligheidsonderzoek?

In een veiligheidsonderzoek wordt onderzocht of er omstandigheden of persoonlijke gedragingen zijn die iemand kwetsbaar maken in relatie tot de nationale veiligheid.

Wat is een P onderzoek?

Het P-veiligheidsonderzoek wordt door de AIVD speciaal opgeleide VIK- medewerkers onder mandaat van de AIVD uitgevoerd. Het veiligheidsonderzoek leidt tot een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB), of een (voornemen tot weigering).

Hoe lang duurt een screening bij de politie?

Hoe lang duurt de screening? Je screeningsperiode gaat lopen zodra de onderzoeker het complete dossier heeft ontvangen en goedgekeurd heeft. Dan duurt het onderzoek nog maximaal zes weken. Dit betekent niet dat iedere screening zes weken duurt.

Hoe lang duurt aanvraag VGB?

De AIVD neemt aanvragen voor een VGB binnen 8 weken in behandeling. Vraag dit dus op tijd aan. Voor ‘witte passen’ (parkeerpassen of bedrijfspassen) heb je geen VGB nodig.