Hoe zwangerschap aankondigen werk?

Hoe zwangerschap aankondigen werk?

Meld je zwangerschap zo snel mogelijk aan je werkgever Je werkgever inlichten over je zwangerschap doe je het best zo snel als je kunt, maar zeker ten laatste zeven weken voor je vermoedelijke bevallingsdatum. Bij een meerling moet je het grote nieuws ten laatste negen weken voor de bevalling melden.

Waarom moet je stoppen met werken als je zwanger bent?

Wanneer moet je onmiddellijk thuis blijven? Tijdens je zwangerschap en bij borstvoeding mag je werkgever je niet laten werken op arbeidsposten of productieafdelingen waar je blootgesteld wordt aan risico’s die je gezondheid of die van je kind kunnen schaden.

Wat gebeurt er in week 10 van de zwangerschap?

Dit gebeurt er met je baby als je 10 weken zwanger bent De belangrijkste organen zijn inmiddels aangelegd en liggen op hun plaats. Ze moeten zich alleen nog verder ontwikkelen en groeien. De oorschelpen zijn nu zichtbaar op het hoofdje, dat snel groeit om ruimte voor de hersenen te maken.

Wat is eerste trimester van zwangerschap?

Het eerste trimester duurt ongeveer 13 weken. Je telt hierbij terug en begint nog voordat je zwanger bent geworden, namelijk op de eerste dag van je laatste menstruatiecyclus.

Welk werk mag je niet doen als je zwanger bent?

Recht op aangepaste werkomstandigheden Veilig werken is natuurlijk altijd belangrijk, maar tijdens je zwangerschap moet je extra opletten. Je mag niet met gevaarlijke stoffen werken en niet te veel tillen en dragen. Je werkgever moet zorgen dat er voor jou een veilige en gezonde plek is om te werken.

Hoe vertel je je collegas dat je zwanger bent?

Vertel je collega’s dat je zwanger bent door een memo te sturen dat er binnenkort een nieuw teamlid bijkomt. Kondig de uitgerekende datum aan als startdatum voor het nieuwe teamlid en kijk wie het snapt. Wij denken dat collega’s met kinderen dit als eerste zullen doorhebben.

Hoe lang zwangerschapsbroek na bevalling?

Natuurlijk wil je na de bevalling zo snel mogelijk weer je oude kleren aan. Je zult niet de eerste vrouw zijn die zichzelf een week na de bevalling in haar oude spijkerbroek hijst om tot de conclusie te komen dat deze echt nog niet past. De eerste periode na de bevalling kun je nog prima je zwangerschapskleding dragen.