Wie moet ontslagbrief tekenen voor ontvangst?

Wie moet ontslagbrief tekenen voor ontvangst?

Zorg dat je een bewijs hebt dat je deze brief hebt afgeven! Vraag altijd aan je werkgever of HR-verantwoordelijke om je brief te tekenen voor ontvangst. Zo kan je werkgever achteraf niet zeggen dat hij niet op de hoogte was van je ontslag.

Kan je ontslag geweigerd worden?

Het gebeurt daarom wel vaker dat een werkgever een werknemer die ontslag wil nemen, tracht op andere gedachten te brengen. Toch kan een werkgever een ontslag niet als zodanig weigeren. Het ontslag is niets meer dan de eenzijdige wilsuiting van één van de contractspartijen om de arbeidsovereenkomst te beëindigen.

Wat als werkgever ontslagbrief niet tekent?

Je moet de brief aan je werkgever overhandigen en hem vragen het duplicaat voor ontvangst te ondertekenen. Indien je werkgever weigert de ontslagbrief te ondertekenen, kan je de ontslagbrief aangetekend versturen of zelfs door een gerechtsdeurwaarder laten betekenen.

Wanneer ontvang je een ontslagbrief?

Als je werknemer na het ontslaggesprek en een eventuele bedenktijd vasthoudt aan zijn beslissing om ontslag te nemen, wordt het tijd om hem een officiële bevestigingsbrief te sturen. Dit doe je bij voorkeur per aangetekende post. In de brief bevestig je de ontvangst van de ontslagaanvraag en zeg je toe akkoord te gaan met het ontslag.

Wat is een formele ontslagbrief?

Voorbeeld 1: formele ontslagbrief. Bij deze dien ik mijn ontslag in. Ik heb besloten mijn carrière in een ander bedrijf een nieuwe wending te geven. Ik zal mijn opzegtermijn van x weken/maanden respecteren, die zal ingaan op 1 juli 20XX. Ik wil u bedanken voor de aangename samenwerking. Met vriendelijke groeten.

Wanneer wil ik ontslag indienen?

Brussel, 25 juni 20XX. Geachte mijnheer Janssens, Met deze brief wil ik graag mijn ontslag indienen. Ik heb de voorbije jaren veel geleerd in dit bedrijf, maar ik ben nu gemotiveerd om nieuwe horizonten te verkennen. Ik heb een nieuwe job gevonden in een ander bedrijf.