Inhoudsopgave
Waar kijkt een geldverstrekker naar?
De geldverstrekker zal onder meer beoordelen of jij nu en in de toekomst de hypotheeklasten zal kunnen dragen. Hierbij zal de bank onder andere checken of je een registratie bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) hebt. In deze periode kan eventueel nog wat misgaan, waardoor de hypotheek wordt afgewezen.
Wat is GHF toetsing?
Alle hypotheekverstrekkers in Nederland houden zich aan de Gedragscode Hypothecaire Financieringen (GHF). Hierin staat beschreven dat ze aan iedereen die een hypotheek wil afsluiten juiste en vergelijkbare informatie geven.
Hoe voorkom je dubbele woonlasten?
De simpelste manier om dubbele woonlasten te voorkomen, is door eerst uw huidige woning te verkopen, voordat er een nieuwe woning wordt gekocht.
Wat moet je aanleveren voor een hypotheek?
Documenten bij hypotheekaanvraag
- Voorlopig koopcontract bij een bestaande woning, of de koop/aanneemovereenkomst bij een nieuwbouwwoning.
- Een opgave van de geschatte kosten als je van plan bent om te verbouwen of te verduurzamen.
- Een kopie van je paspoort en eventueel dat van je partner.
- Werkgeversverklaring.
Wat is de GHF norm?
De Gedragscode Hypothecaire Financieringen (GHF) is een norm die sinds de jaren ’90 wordt gehanteerd door hypotheekverstrekkers. De gedragscode bevat minimumeisen voor de voorwaarden, de voorlichting en de informatievoorziening door de hypotheekverstrekker aan de hypotheekaanvrager.
Wat is de tijdelijke regeling hypothecair krediet?
De Tijdelijke regeling hypothecair krediet (Trhk) regelt de inkomenscriteria voor het verstrekken van hypothecair krediet en de maximale hoogte van het hypothecair krediet ten opzichte van de waarde van de woning.
Hoeveel procent van je hypotheek moet je eigen geld hebben?
Als je een hypotheek gaat afsluiten, komen daar een aantal kosten bij kijken. Deze kosten kun je sinds 1 januari 2018 niet meer meefinancieren in je hypotheek. Je hebt daarom eigen geld nodig als je een huis gaat kopen. Je moet dan denken aan een bedrag van ongeveer vier tot zes procent van de koopsom.