Hoe dierenopvang beginnen?

Hoe dierenopvang beginnen?

Voor de uitbating van een asiel is een erkenning nodig van de dienst Dierenwelzijn. Om een erkenning te krijgen moet u voldoen aan verschillende voorwaarden rond infrastructuur, verzorging, voeding, personeelsleden en administratie.

Hoeveel verdien je als je in een dierenasiel werkt?

Het gemiddelde loon binnen de sector Dieren & Verzorging ligt op € 2.224 bruto per maand. Het minimale of startsalaris begint bij € 600 en het maximale loon is € 9.000 bruto per maand.

Kan je een hond zomaar naar het asiel brengen?

Het asiel is dan een ’tijdelijke’ oplossing. Vaak proberen mensen eerst zelf een leuk onderkomen voor hun huisdier te vinden, maar dit lukt dit niet iedereen. Je mag je hond of kat dan naar het asiel brengen. Ook al voelt dat niet prettig, het kan de beste keuze zijn, niet alleen voor jou, maar ook voor je kat of hond.

Hoeveel kost een dier adopteren?

Vanaf 1 augustus 2020 bedragen de adoptiekosten: Voor dieren met een beperking of honden vanaf 8 jaar 280 euro. Dit bedrag is opgebouwd uit 150 euro reiskosten, 110 euro dierenartskosten voor de asielen, 20 euro voor een veiligheidstuig. Voor gezonde dieren of dieren zonder beperking 325 euro.

Hoeveel kost het om een kat te adopteren?

De meeste asielen vragen tussen de 100 euro en de 150 euro om een kat te adopteren die gesteriliseerd, gecastreerd, gechipt en gevaccineerd is. Zij werken meestal samen met één of enkele dierenartsen die werken voor een lagere prijs omdat het over veel katten gaat in een asiel.

Wat heb je nodig om een dierenasiel te beginnen?

Wil jij een dierenasiel, cattery of een kennel beginnen? Een pension? Volg de opleiding Ondernemer asiel, pension en kennel en haal je het Vakbekwaamheidsbewijs Houder van honden en katten. Hiermee voldoe je aan de wet ‘Besluit houders van dieren’ en kun je aan de slag als ondernemer!

Wat heb je nodig om een hondenpension te beginnen?

Niet iedereen mag zomaar een hondenpension beginnen. Een pensionhouder dient het vakbekwaamheidsbewijs Houder van honden en katten in bezit te hebben, hiermee voldoet hij aan de wettelijke eisen die door de overheid zijn opgesteld in het Besluit houders van dieren (voorheen Honden– en kattenbesluit).

Hoeveel verdien je met honden trimmen?

Het salaris ligt tussen de €1.763 en €2.987 euro. Het hangt af van hoeveel ervaring je hebt en of je een paraveterinair bent.

Hoeveel geld heeft de Dierenbescherming?

Tarieven dierenopvang en dierenambulances

Adoptie hond Tarief (incl. BTW)
Hond (groot) € 18,50 per dag
Hond (middelgroot) € 16,00 per dag
Hond (klein) € 13,00 per dag
Kat € 11,50 per dag

Wat kost het om een hond naar het asiel te brengen?

Wat kost afstand doen?

Hond vanaf 4 maanden tot 9 jaar €80,00
Hond vanaf 9 jaar en ouder € 120,00
Kat vanaf 4 maanden tot 12 jaar €60,00
Kat vanaf 12 jaar en ouder €100,00
Pup jonger dan 4 maanden Gratis