Hoe hoog is de uitkering in Duitsland?

Hoe hoog is de uitkering in Duitsland?

Arbeitslosengeld I is vergelijkbaar met de Nederlandse ww-uitkering en bedraagt ongeveer 70 procent van het laatstverdiende loon. De uitkering werd door Hartz IV teruggebracht van 36 tot 12 maanden.

Hoe lang WW in Duitsland?

Als u in Duitsland werkloos bent en in Nederland op zoek wilt naar een baan, dan kunt u voor de duur van maximaal drie maanden uw werkloosheidsuitkering meenemen.

Heb ik recht op uitkering in Duitsland?

Gaat u in Duitsland wonen en werken, dan hebt u bij werkloosheid recht op een Duitse werkloosheidsuitkering. Blijft u na uw verhuizing naar Duitsland in Nederland werken en wordt u volledig werkloos, dan hebt u volgens de Europese regelgeving recht op een Duitse werkloosheidsuitkering.

Hoe zijn de sociale voorzieningen in Duitsland?

In principe zijn de sociale voorzieningen in Duitsland gelijk aan die in Nederland. Je hebt ziektekostenverzekering, zorgverzekering, pensioenverzekering, werkloosheidsverzekering en ongevallenverzekering. Deze zijn alleen van toepassing als je ook in Duitsland werkt.

Waar betaal ik sociale zekerheid?

Als grenswerker, in loondienst dan wel als zelfstandige, betaalt u uw socialezekerheidspremies en bent u gedekt in het EU-land waar u werkt. U kunt echter wel gewoon naar de dokter in het land waar u woont. Als u uw baan verliest, moet u een werkloosheidsuitkering aanvragen in het land waar u woont.

Wat is de werkeloosheidsuitkering in Duitsland?

Duitsland – Werk. In Duitsland geld een verplichting tot het hebben van een werkeloosheidsuitkering. De 6,5% van het maandelijkse salaris tot aan een vastgesteld niveau wordt gelijk gedeeld tussen de werknemer en gever. Je hebt recht op een werkeloosheidsuitkering wanneer je de afgelopen drie jaar tenminste 12 maanden legaal hebt gewerkt.

Wat is het bedrag van de werkloosheidsuitkeringen?

Het bedrag van de werkloosheidsuitkeringen is gelijk aan een bepaald percentage van je laatst verdiende loon, maar er is wel een loongrens. Sinds 1 november 2012 is het stelsel van werkloosheidsuitkeringen hervormd. Als je vandaag uitkeringen aanvraagt, daalt het bedrag van deze uitkeringen in verschillende stappen,

Wat is de verplichting tot een werkeloosheidsuitkering?

In Duitsland geld een verplichting tot het hebben van een werkeloosheidsuitkering. De duur van de uitkering wordt bepaald door de tijd die je in het vorige bedrijf hebt gewerkt en je leeftijd. Tot de leeftijd van 45 jaar heb je in de meeste gevallen recht op een jaar uitkering.