Waarom staat bank rechts op de balans?

Waarom staat bank rechts op de balans?

De balans heeft altijd een linker- en rechterkant. Links is de debetzijde en staan de bezittingen van de onderneming, die noemen we de activa. Rechts is de creditzijde, hier zien we het eigen vermogen en de schulden die je nog moet betalen, de passiva.

Wat staat er op de debetzijde van een balans?

De balans: een introductie De balans heeft altijd een linker- en rechterkant. Links is de debetzijde en staan de bezittingen van de onderneming, die noemen we de activa. Rechts is de creditzijde, hier zien we het eigen vermogen en de schulden die je nog moet betalen, de passiva.

Waarom moet een winkel balansen?

Bij balansen wordt gecontroleerd of de werkelijke voorraad van het assortiment overeenkomt met de voorraad die het bedrijf op papier heeft staan. Het verwerken van eventuele verliezen is naast het corrigeren van de voorraad ook noodzakelijk voor het voeren van de boekhouding.

Wat is een balans in het bedrijf?

Actief: toont de ‘activa’ van het bedrijf. Passief: toont de ‘passiva’ van het bedrijf. Maar wat kan je nu op het actief vinden en wat op het passief? Met andere woorden: wat is een balans? Het actief van de balans toont alle bezittingen (‘activa’) van het bedrijf: hoe heeft dit bedrijf zijn geld besteed en gebruikt?

Wat is de balans van een jaarrekening?

Samen met de resultatenrekening (of winst- en verliesrekening) is de balans een van de belangrijkste onderdelen van een jaarrekening. De balans heeft altijd twee gezichten. Die zijn elkaars spiegelbeeld: het actief en het passief. Ze bestaan niet los van elkaar maar zijn nauw verbonden. Elk actief is immers gefinancierd door een passief en elk

Wat zijn de activa van de balans?

Activa. Aan de activa-kant van de balans (debet) staat waarin het vermogen is vastgelegd; posten zijn: Vaste activa. materiële vaste activa, waaronder grond, gebouwen en machines; immateriële vaste activa, waaronder goodwill; financiële vaste activa, waaronder deelnemingen; Vlottende activa. Handelsvoorraad; Debiteuren