Kun je een hypotheek krijgen voor een huis in het buitenland?

Kun je een hypotheek krijgen voor een huis in het buitenland?

Niet elke bank staat te springen om u een hypotheek te verstrekken voor een tweede huis in het buitenland. De banken die u wel geld willen lenen, stellen daar heel eigen voorwaarden aan. Vanwege het hogere risico – of althans een risico dat moeilijker is in te schatten – rekenen ze vaak een hogere rente.

Kan een buitenlander een huis kopen in Nederland zonder hypotheek?

Geen EU-lidstaat of tijdelijke verblijfsvergunning Als je niet uit een EU-lidstaat komt of een tijdelijke verblijfsvergunning hebt, kun je alsnog vaak een woning kopen in Nederland als expat. Er gelden wel andere voorwaarden als je als niet-Nederlander een hypotheek in Nederland wilt afsluiten.

Hoeveel geld heb je nodig om een huis te kopen?

Wil je zelf uitrekenen hoeveel spaargeld je moet hebben, houd dan rekening met zo’n 4 tot 6 % van de koopsom, de zogenoemde kosten koper en aanvullende kosten. Je betaalt sowieso overdrachtsbelasting, de notaris, taxateur en hypotheekadviseur. Koop je een huis van € 250.000, dan komt dat dus neer op bijna € 8.500.

Kan ik als Belg een huis kopen in Nederland?

U kunt in België slechts maximaal 80% van de koopsom lenen en in Nederland kunt u tot 100 % van de koopsom lenen. In Nederland is de hypotheekrente voor een eigen woning aftrekbaar in de aangifte. U betaalt dan minder belasting.

Hoe kan je een huis kopen in Nederland?

Volg de volgende stappen

  • 1 Woonwensen. De eerste stap op weg naar een koophuis begint bij een goede oriëntatie.
  • 2 Woning en bezichtiging.
  • 3 Scan op energiebesparende mogelijkheden.
  • 4 Bieden en onderhandelen.
  • 5 (Voorlopig) koopcontract tekenen en zaken regelen.
  • 6 Hypotheek advies en afsluiten.
  • 7 Afspraak bij de notaris.

Hoeveel kan ik lenen met mijn salaris?

Loan to income Je salaris wordt gebruikt om in verhouding te zetten tot je hypotheek, dit wordt ook wel loan to income genoemd. Zo mag je hypotheek maxiaal 4,5 keer je inkomen zijn. Verdien je 40.000 euro bruto per jaar? Dan kun je maximaal ongeveer 4,5×40.000 = 180.000 euro lenen.