Hoe kun je het beste sparen voor een auto?

Hoe kun je het beste sparen voor een auto?

Met een aparte spaarrekening voor je auto houd je overzicht. Je kunt het beste kiezen voor een vrij opneembare spaarrekening. Je mag dan onbeperkt geld storten en opnemen zonder dat dit gevolgen heeft. Op een depositorekening ontvang je meer rente, maar zet je voor een bepaalde periode een bedrag vast.

Hoeveel korting kan ik krijgen op een tweedehands auto?

Acht tot tien procent afpraten van de prijs van de occasion in kwestie is redelijk; erboven zal een verkoper niet snel met je meegaan. Behalve over de prijs kun je ook onderhandelen over extra’s.

Waar kun je het beste een 2e hands auto kopen?

Het beste kun je een tweedehands auto kopen bij een autobedrijf die is aangesloten bij de BOVAG. Je hebt dan meer zekerheden met betrekking tot garantie en service. Dit heb je niet wanneer je een occasion koopt bij een handelaar of een particulier, maar vaak is de prijs dan wel lager.

Hoe betalen de meeste mensen hun auto?

Er zijn grofweg vier manieren om een auto te financieren: een lease-auto van de werkgever, via spaargeld, een lening of private lease. We zetten de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden op een rijtje. De goedkoopste optie is sparen.

Is een dure auto het waard?

Naarmate de grootte en de luxe van een auto toeneemt, kan de waardedaling zelfs oplopen tot 75%. Met andere woorden: een auto die nieuw €40.000 kost verliest in vier jaar tijd minimaal €20.000 aan waarde. Met het kopen van een oudere tweedehandsauto kun je jezelf dus alvast een hoop geld besparen.

Hoe kun je een dure auto kopen?

Er zijn grofweg vier manieren om een auto te financieren: een lease-auto van de werkgever, via spaargeld, een lening of private lease. We zetten de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden op een rijtje. De goedkoopste optie is sparen. Geld lenen kost immers geld.

Hoeveel per maand sparen voor auto?

Het Nibud adviseert om 10% van je netto inkomen te sparen. Je hoeft niet elke maand 10% opzij te zetten. Het kan de ene keer wat meer en de andere keer wat minder zijn. Als je maar wel gemiddeld aan 10% komt.