Hoe Google Analytics koppelen aan WordPress?

Hoe Google Analytics koppelen aan WordPress?

Google Analytics met jouw WordPress website koppelen

  1. Ga in het WordPress menu naar Plugins en klik op ‘Nieuwe plugin’.
  2. Zoek in de zoekbalk (rechtsboven) vervolgens op ‘Google Analytics for WordPress by MonsterInsights’.
  3. Klik op ‘Nu Installeren’.
  4. Klik op ‘Nu Activeren’.

Wat is jimdo Creator?

Met de codeerfunctie van Creator kun je je website helemaal naar eigen inzicht ontwerpen. Bouw bijvoorbeeld je navigatie, webshop en designelementen, precies zoals je zelf wilt! Met de codeerfunctie van Creator kun je je website helemaal naar eigen inzicht ontwerpen.

Hoe maak je een Google Analytics account aan?

Aan de slag met Google Analytics

  1. Maak een Analytics-account. Ga naar google.com/analytics. Als u een account wilt maken, klikt u op Kosteloos aan de slag. Als u al een Google Analytics-account heeft, klikt u op Inloggen bij Analytics.
  2. Stel Analytics in op uw website en/of app.

Is Jimdo goed?

Zelfs absolute beginners kunnen heel eenvoudig een goede website maken met Jimdo. Als je al wat ervaring hebt met het maken van websites of enige ervaring hebt met coderen, dan zijn er betere tools die flexibeler zijn qua ontwerp en functionaliteit.

Is Jimdo com betrouwbaar?

Conclusie. Kortom is Jimdo een prima websitebouwer, het is eenvoudig te begrijpen en het biedt alles aan wat je nodig hebt voor het maken van een goede website. Helaas zijn de designs erg beperkt, en kun je er weinig aan aanpassen.

Wat is een Google Analytics code?

Als een website gebruik maakt van Google Analytics, moet er op iedere pagina een code staan. Deze code staat in de bron van een website (cursor ergens op de website, rechtermuisknop > ‘bron weergeven’).

Wat is een tracking code?

Een tracking code is een klein stukje code dat zich in de HTML broncode van de site bevindt, vaak in de vorm van JavaScript. Met deze code kunnen adverteerders, marketing professionals en webmasters de bezoeker volgen en hun activiteiten in kaart brengen.

Wat heb je nodig voor Google Analytics?

Het enige dat je nodig hebt om Google Analytics te gebruiken is een (gratis) Google-account. Met zo’n gratis account krijg je ook direct toegang tot bijvoorbeeld Gmail en Google Drive. Natuurlijk kun je ook een betaald Google-account gebruiken om toegang te krijgen tot Google Analytics.