Wat is uitstaand Crediteurensaldo?

Wat is uitstaand Crediteurensaldo?

Het zijn schulden die je op tijd moet betalen. Ben je te laat dan kan er gedoe ontstaan (aanmaningen, boetes, deurwaarders). Een crediteurenadministratie zorgt ervoor dat je precies weet welke nota’s er open staan en wanneer je die moet betalen.

Wat zijn debiteuren en hoe moet de ondernemer die beheren?

Debiteuren zijn klanten die nog moeten betalen. Debiteurenbeheer wordt uitgevoerd zodat debiteuren de openstaande facturen binnen de gestelde termijn betalen. Het is een taak waar iedere ondernemer vroeg of laat mee te maken krijgt.

Welke tegenrekening factuur?

Een tegenrekening is de grootboekrekening waarop je kosten boekt. Heb je bijvoorbeeld een boek gekocht dan kies je voor de tegenrekening “vakliteratuur”. De tegenrekeningen kun je terugvinden in de lijst van het rekeningschema.

Wat is de debiteurenadministratie in?

Debiteurenadministratie is een ander woord voor klantenadministratie. Een debiteur is namelijk een klant waar jij een factuur op hebt openstaan. Debiteuren staan aan de activa kant van je balans. Dat wilt zeggen dat het een onderdeel is van je bezittingen.

Wat is een Crediteurenlijst?

De crediteurenadministratie is een overzicht van openstaande rekeningen en betaalde rekeningen.

Wat is de tegenrekening van voorraad?

Als tegenrekening wordt de rekening ‘Kostprijs Verkopen’ gebruikt. U heeft nog een saldo staan op uw tussenrekening ‘Voorraad’. Tevens is uw winst- en verliesrekening ‘Kostprijs verkopen’ gebruikt bij de telling, en heeft dus direct gevolgen voor uw Winst- en Verliesrekening.

Wat is een goede debiteurenbeheerder?

Een goede administratie is van groot belang voor een bedrijf. Hiermee kan namelijk voorkomen worden dat klanten niet of niet op tijd hun facturen betalen. Goed debiteurenbeheer komt dan ook op het volgende neer: ‘ervoor zorgen dat klanten jouw facturen zo snel mogelijk en volledig betalen.