Hoe voorkom je DDoS-aanvallen?

Hoe voorkom je DDoS-aanvallen?

Wat u kunt doen om een DDoS-aanval te voorkomen

  • Installeer speciale software om DDoS-aanvallen te voorkomen, zoals Arbor Networks, Fortinet, Riorey of DefensePro.
  • Gebruik een Next Generation Firewall (NGFW).
  • Gebruik een “wasstraat” waar “schoon” netwerkverkeer van “kwaadaardig” wordt gescheiden.

Hoe werkt DDoS protectie?

Onze DDoS Protection-oplossing regelt bewust de gegevensoverdrachtsnelheid van het verkeer. Als de data requests abnormaal hoog zijn, wordt de toegelaten overdracht van data beperkt om server overload als aanvalsmethode te voorkomen. Het resultaat is een DDoS-afweer.

Wat doet een DDoS-aanval?

Een Distributed Denial of Service aanval, ook wel DDoS genoemd is een cyberaanval waarbij ontzettend veel verkeer naar computers, computernetwerken of servers worden verstuurd waardoor deze onbruikbaar worden voor de normale gebruiker. Je kunt dit vergelijken met een file, maar dan op het internet.

Wat houd een DDoS aanval in?

Met een (Distributed) Denial-of-Service-aanval (DDoS-aanval) wordt de capaciteit van onlinediensten of de ondersteunende servers en netwerkapparatuur aangevallen. Het resultaat van deze aanval is dat diensten slecht of helemaal niet meer bereikbaar zijn voor medewerkers of klanten.

Is een DDoS-aanval strafbaar?

Een DDoS-aanval uitvoeren is strafbaar. Dat staat in meerdere wetten in het Wetboek van Strafrecht. In het belangrijkste wetsartikel, 138b Sr, staat dat iemand maximaal een gevangenisstraf van vijf jaar kan krijgen voor het plegen van een DDoS-aanval.

Hoelang duurt DDoS aanval?

DDoS-aanvallen duren meestal hooguit een paar uur. In ernstige gevallen kunnen ze echter dagen aanhouden. De langste DDoS-aanval ooit duurde 509 uur, of bijna 21 dagen. Maar zelfs de meest extreme gevallen lossen zich meestal binnen een dag of twee op: Meer dan 80 procent van de aanvallen duren minder dan vier uur.

Welk bedrijf heeft een DDoS aanval gehad?

Ook de providers Online, Freedom Internet, Tweak en Caiway en de website Tweakers hadden last van DDoS-aanvallen. Medio augustus waren ook de websites van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) slecht bereikbaar, vermoedelijk door een DDoS-aanval.

Wat is een DDoS aanval Wikipedia?

Denial-of-service-aanvallen (DoS-aanvallen) en distributed-denial-of-service-aanvallen (DDoS-aanvallen) zijn pogingen om een computer, computernetwerk of dienst niet of moeilijker bereikbaar te maken voor de bedoelde klanten.

Wat is de straf van DDoS?

Een DDoS-aanval is strafbaar. Op zo’n aanval staat maximaal één jaar cel (of een boete van maximaal 19.000 euro), zoals vermeld in artikel 138b in Wetboek van Strafrecht.