Wat doen bedrijven tegen voedselverspilling?

Wat doen bedrijven tegen voedselverspilling?

Denk aan bedrijven als Kromkommer, The Ketchup Project, De Verspillingsfabriek, Twisted Jams, Coco Conserven en vele anderen. Ook deze bedrijven pakken voedselverspilling op een positieve manier aan door te laten zien dat het ook anders kan. Zo ontwikkelen ze mooie producten van voedsel dat anders verspild zou worden.

Waarom verspilling tegengaan?

Een van de redenen dat er wordt verspild, is dat het voorkómen ervan soms juist meer geld kost, zegt Paul Bosch, analist van de Rabobank en opsteller van een rapport over innovatie en voedselverspilling. Als het tegengaan van verspilling simpel was en direct geld zou opleveren, dan werd het allang gedaan, zegt hij.

Wat doet Nederland tegen voedselverspilling?

50% minder voedselverspilling in 2030 De landbouwministers van de Europese Unie (EU) hebben deze doelstelling overgenomen. Ze hebben afspraken gemaakt om voedselverspilling tegen te gaan. Uiteindelijk is het aan de consumenten en het bedrijfsleven om minder voedsel te verspillen. Maar de overheid helpt hierbij.

Hoe ontstaat voedseltekort?

Mogelijke oorzaken van hongersnood zijn natuurlijke oorzaken (slechte oogst door extreme weersomstandigheden, plantenziekte of ernstige aantasting door massaal optreden van plaagdieren), armoede, oorlog, een belegering of een bewuste politiek van uithongering.

Hoeveel mensen sterven aan de honger?

Per minuut sterven er wereldwijd waarschijnlijk 11 mensen door honger en ondervoeding. Dit is meer dan het mondiale sterftecijfer voor het coronavirus, waar de teller nu op circa zeven mensen per minuut staat, zo waarschuwt Oxfam Novib in haar nieuwe rapport vandaag.

Waarom gooien we zoveel eten weg?

Jaarlijks gooit de Nederlandse horeca ruim 50.000 ton aan voedsel weg. Dat zijn ongeveer 80 miljoen borden. Dit gebeurt zowel in de keuken als bij de gast. Grootste boosdoener is nog altijd de (te) grote porties die veel restaurateurs aan hun gasten serveren.