Inhoudsopgave
Is waterschapsbelasting voor huurder of verhuurder?
De huurders zijn verantwoordelijk voor het betalen van de Watersysteemheffing Ingezetenen en de Zuiveringsheffing. De verhuurder/eigenaar is verantwoordelijk voor het betalen van de Watersysteemheffing Gebouwd.
Wie betaalt rioolheffing eigenaar?
Wie betaalt de rioolheffing? De rioolheffing wordt voldaan door zakelijk gerechtigden (doorgaans eigenaren) of gebruikers van huizen en (bedrijfs)gebouwen die belangen kunnen hebben bij de zorgplicht. Dit is afhankelijk van wat de gemeente in haar verordening op de rioolheffing vastlegt.
Welke belastingen moet je betalen?
U betaalt directe belastingen, zoals de belasting op uw inkomen en vermogen. Daarnaast betaalt u ook indirecte belastingen, zoals de motorrijtuigenbelasting en de accijnzen op alcohol en tabak.
Welke lasten zijn voor huurder?
Enkele voorbeelden hiervan zijn: levering van gas, elektriciteit, verwarming, water. Lasten slaan op de belastingen en retributies die aan de openbare overheden worden betaald. Voorbeelden hiervan zijn de huisvuilbelasting, de onroerende voorheffing, …
Welke gemeentelijke lasten betaal je als huurder?
Naast huur, energie, water en soms servicekosten betalen huurders ook lokale belastingen. Afvalstoffenheffing, waterschapsbelasting, en in een aantal gemeenten rioolheffing. Maar niet in alle gemeenten evenveel.
Welke vaste kosten doorrekenen aan huurder?
De woninghuurwet laat de partijen vrij om in hun huurcontract te bepalen welke kosten en lasten voor de huurder zijn. Je woninghuurcontract is dus bepalend om na te gaan welke kosten en lasten de verhuurder kan aanrekenen. Wanneer hierover niets bepaald is, dan geldt het algemeen principe.
Wat is RIOG?
Als u gebruiker of eigenaar bent van een pand dat is aangesloten op de gemeentelijke riolering, dan betaalt u rioolheffing. De eigenaar van een pand betaalt de eigenarenheffing (RIOE). De gebruiker van een pand betaalt de gebruikersheffing (RIOG).
Wat zijn kleine herstellingen huurder?
Je moet als huurder instaan voor kleine huurherstellingen zoals een kapotte vloertegel, kleine herstellingen aan deuren en ramen, … . Ook herstellingen ten gevolge van eigen schade moet je als huurder bekostigen.