Kan de pil je vruchtbaarheid aantasten?

Kan de pil je vruchtbaarheid aantasten?

Er zijn geen medische aanwijzingen dat de pil schadelijk is voor je vruchtbaarheid. In sommige gevallen kan de pil je vruchtbaarheid achteraf zelfs net ten goede komen. Maar als je al lang de pil neemt, betekent dat wellicht ook dat je in vruchtbaarheidstermen gesproken al redelijk oud bent.

Wat is de gemiddelde leeftijd om een kind te krijgen?

Leeftijd van moeder bij geboorte eerste kind De gemiddelde leeftijd waarop Nederlandse vrouwen in 2020 hun eerste kind krijgen is 30 jaar. De gemiddeld leeftijd waarop vrouwen hun eerste kind krijgen stijgt al jaren. Tien jaar eerder waren vrouwen ruim 29 jaar. Dertig jaar eerder waren ze 27,5 jaar.

Wat is schadelijk voor vruchtbaarheid?

Indien jullie zwanger wensen te worden, is het aangeraden zo veel mogelijk negatieve leefstijlfactoren aan te pakken: invloed alcohol op vruchtbaarheid. invloed roken op vruchtbaarheid. invloed cafeïne op vruchtbaarheid.

Wat tast de vruchtbaarheid aan?

Bloedtesten. Tijdens een bloedtest worden de verschillende hormonen die een rol spelen in de vrouwelijke vruchtbaarheid getest (eventueel in verschillende fases van de menstruele cyclus). Verder wordt het bloed gecontroleerd op infectieziekten (rode hond, toxoplasmose, hiv, Hepatitis B en C, Syfilis en Chlamydia).

Hoeveel vrouwen zijn er kinderloos?

Van de 26–30-jarige vrouwen kiest een op de vijf voor een leven zonder kinderen. Van de 56–62-jarige vrouwen is ongeveer 10 procent kinderloos gebleven. Vooral onder hoogopgeleide vrouwen is de kinderloosheid hoog: ruim een kwart van de 26–35-jarige vrouwen verwacht kinder- loos te blijven.

Hoeveel vrouwen krijgen geen kind?

Van de vrouwen die inmiddels 60 jaar zijn, is 11 procent kinderloos gebleven. Van de vrouwen die nu rond 45 jaar oud zijn, heeft 17 procent geen kinderen gekregen. Van de vrouwen die rond de 30 jaar zijn, verwacht 20 procent geen kinderen te zullen krijgen.

Welke onderzoeken bij infertiliteit?

Tijdens een bloedtest worden de verschillende hormonen die een rol spelen in de vrouwelijke vruchtbaarheid getest (eventueel in verschillende fases van de menstruele cyclus). Verder wordt het bloed gecontroleerd op infectieziekten (rode hond, toxoplasmose, hiv, Hepatitis B en C, Syfilis en Chlamydia).