Hoe kom ik van platte wratten af?

Hoe kom ik van platte wratten af?

dagelijks gebruik van tretinoïne cème remt de vorming van nieuwe wratjes en stimuleert mogelijk ook de vorming van antistoffen tegen het virus. in bijzondere situaties kan de arts eventueel fluorouracil crème voorschrijven.

Wat te doen tegen wratten die niet weggaan?

Wil je niet wachten tot de wrat vanzelf weggaat, dan kun je bij de huisarts terecht voor een behandeling met stikstof. Na deze behandeling, waarbij de wratten bevriezen, ontstaat vaak een blaar waardoor de wrat verdwijnt.

Kun je opnieuw wratten krijgen?

We weten niet goed hoe wratten zijn te voorkomen. Als u éénmaal één wrat heeft, kunt u er nog meer krijgen.

Hoe ziet een platte wrat eruit?

De vlakke wrat (verruca plana) is een glad, plat en slechts enkele millimeters groot, met huidkleurig / roze of lichtbruin bobbeltje. Vaak zijn er veel tegelijk. Ze komen vooral voor op het gezicht, onderarmen, handruggen en benen.

Hoe wratten natuurlijk verwijderen?

Appelazijn is één van de populairste huismiddeltjes bij wratten. Het wordt op verschillende manieren gebruikt. Een veel gebruikte methode is het doordrenken van een wattenbolletje met appelazijn, het op de wrat aanbrengen en met een pleister vastmaken. Dat wordt twee keer peer dag herhaald tot de wrat loskomt.

Wat is het beste middel tegen wratten?

De meeste wratten kunt u zelf behandelen met een vloeistof met salicylzuur. Die verweekt het bovenste laagje van de huid en werkt ontstekingsremmend. Het kan soms wel 3 maanden duren voor de wrat kleiner wordt of verdwijnt.

Hoe zien er wratten uit?

De meeste wratten hebben een harde rand en een zacht midden, maar sommige zijn plat en glad. Wratten zijn meestal rond of ovaal, met een diameter van 1 tot 10 mm. Wratten zijn vaak lichter of donkerder dan de omringende huid. De kleur kan van wit tot bruingrijs variëren.

Wat werkt het beste tegen wratten?