Hoeveel procent gebruikt anticonceptie?
42 procent van de vrouwen (16–49 jaar) gebruikt de pil. Een kwart van de vrouwen gebruikt andere methoden voor anticonceptie, zoals sterilisatie, gebruik van condoom, spiraaltje en dergelijke. Een op de drie vrouwen gebruikt geen voorbehoedmiddelen.
Hoeveel jongeren gebruiken anticonceptie?
Anticonceptiegebruik stijgt Het anticonceptiegebruik bij jongeren tussen 15 en 21 jaar is verdubbeld: In 2015 gebruikt 58% van alle jongeren een betrouwbaar anticonceptivum hebben gebruikt. Dit heeft waarschijnlijk ten dele te maken met de terugbetaling van anticonceptie door jongeren.
Wat is de meest gebruikte anticonceptie?
De pil is de meest gebruikte anticonceptiemethode in Nederland. In de pil zitten hormonen die voorkomen dat je zwanger wordt. De hormonen zorgen ervoor dat er geen eicel vrijkomt.
Hoeveel mensen in Nederland gebruiken anticonceptie?
Antwoord 13. Er gebruiken ongeveer 2,1 miljoen vrouwen de pil. De kosten per jaar liggen tussen de 40 en 160 euro, afhankelijk van welke pil een vrouw kiest.
Hoeveel vrouwen nemen de pil in Belgie?
Pilgebruik daalt, spiraaltje en andere alternatieven stijgen In 2004 kocht 85% van de vrouwen die anticonceptie gebruikten de pil. In 2015 was dat 77%. 12.
Welke anticonceptie geen gewichtstoename?
De hormoonspiraal, prikpil en het implantatiestaafje veroorzaken niet meer gewichtstoename dan andere anticonceptiva. Deze anticonceptiemiddelen met enkel progestagenen stonden erom bekend dat ze meer gewichtstoename veroorzaken dan combinatiepreparaten van oestrogeen en progestageen, zoals de pil.
Hoeveel jongeren gebruiken condoom?
Bij de eerste keer seks gebruikt nog 70% van de jongeren een condoom. Daarna neemt het condoomgebruik sterk af. Bij een onenightstand gebruikt ruim 40% van de jongeren geen condoom.
Welke anticonceptie beschermt het beste?
Deze beschermen het beste tegen zwangerschap: het spiraaltje, de pil (combinatiepil), de minipil, de prikpil, het hormoonstaafje, de hormoonring en de hormoonpleister.
Hoeveel vrouwen in Nederland gebruiken de pil 2020?
In 2014 gebruikte 38,1 procent van de vrouwen de pil, in 2020 nog 32 procent. Dat is een afname van 6 procent (CBS). Het totaal aantal gebruikers van anticonceptie is gelijk gebleven, wat betekent dat er vaker voor andere anticonceptiemiddelen wordt gekozen. In 2022 worden nieuwe cijfers gepubliceerd.