Welke verzekering dekt waterschade bij buren?

Welke verzekering dekt waterschade bij buren?

Waterschade wordt ook gedekt door je opstalverzekering. Hierbij geldt net als bij de inboedelverzekering dat de schade onvoorzien en onverwacht moet zijn. Ook dekt je opstalverzekering in de meeste gevallen waterschade of lekkage door of via de buren als je een niet-vrijstaande woning hebt.

Wie is verantwoordelijk bij waterschade?

Als het om waterschade gaat, spelen twee verzekeringen een rol: de opstalverzekering en de inboedelverzekering. Een opstalverzekering dekt schade aan wat vast aan de woning zit. Denk aan muren, plafonds, sanitair en centrale verwarming. En een inboedelverzekering dekt schade aan spullen die in huis staan.

Wie betaald waterschade?

In de meeste gevallen wordt acuut ontstane schade, zoals een lekkage of hevige regenval door de inboedelverzekeraar vergoed. Het is hierbij wel van belang dat het gaat om onvoorziene schade. Dat wil zeggen dat je deze schade niet hebt kunnen voorkomen.

Wat te doen bij waterschade door buren?

​Door een lek bij de buren krijgt u waterschade aan uw plafond en uw muren. Klop aan bij uw eigen woningverzekeraar en verhaal de vrijstelling op uw buren. Geef waterschade zo snel mogelijk aan bij uw verzekeraar. Ook al ligt de oorzaak bij uw buren, uw eigen woningverzekering zal de schade vergoeden.

Wat te doen bij lekkage bovenburen?

Neem contact op met uw eigen verzekeraar Met de oorzaak van de schade kunt u contact opnemen met uw eigen opstal- en inboedelverzekeraar. Deze zullen doorgaans de meeste schade welke ontstaat door water afkomstig van uw buren voldoen, de oorzaak is bij deze melding van groot belang.

Wie is verantwoordelijk voor lekkage huurwoning?

Als huurder bent u verantwoordelijk voor het dagelijkse onderhoud van de huurwoning. De verhuurder is verantwoordelijk voor andere onderhoudsproblemen, zoals een lekkage, onvoldoende ventilatie van vochtige ruimtes of achterstallig onderhoud.

Is schade door wateroverlast verzekerd?

Schade aan uw inboedel in uw woning door wateroverlast is meestal verzekerd. Ook schade door hevige plaatselijke neerslag waarbij het water over een dijk, kade of sluis loopt en uw woonhuis instroomt, is verzekerd.

Hoe te handelen bij waterschade?

Wat moet je doen bij waterschade?

  1. Neem maatregelen om verdere schade te beperken.
  2. Neem foto’s van de schade.
  3. Noteer datum en tijdstip van de schade.
  4. Meld de schade zo snel mogelijk bij je verzekeraar of tussenpersoon.
  5. Woon je in een huurwoning? Neem dan contact op met de verhuurder.
  6. Preventietip: controleer uw huis.

Wie is aansprakelijk bij lekkage?

Wanneer de lekkage afkomstig is uit een privégedeelte, dan is de eigenaar van dit privégedeelte aansprakelijk. Wanneer de lekkage afkomstig is van een plaats die niet valt onder de privégedeeltes, dan zijn de gezamenlijke appartementseigenaars aansprakelijk.