Wat is een Santeon ziekenhuis?

Wat is een Santeon ziekenhuis?

Santeon is een samenwerking van zeven topklinische ziekenhuizen. Samen werken we aan betere zorg in Nederland. Dat doen we door van elkaar te leren, continu te vernieuwen en te verbeteren.

Hoe heette het Bravis ziekenhuis eerst?

Per 1 januari 2015 gingen het Lievensberg ziekenhuis en het Franciscus Ziekenhuis Roosendaal na een fusie op het Bravis ziekenhuis.

Hoe werkt Aanmeldzuil ziekenhuis?

De aanmeldzuil geeft direct de meest actuele informatie over hun polikliniekbezoek. Nadat de patiënt zijn komst bij de zuil digitaal heeft bevestigd, hoeft hij zich niet meer te melden bij de balie van de betreffende polikliniek en kan hij gelijk plaatsnemen in de wachtkamer.

Waar staat Bravis voor?

“Bravis is een kernachtige verwijzing naar onze Brabantse roots en het Engelse ‘brave’. ‘Vis’ is de Latijnse term voor kracht”, aldus bestuursvoorzitter Hans Ensing van ziekenhuis Lievensberg.

Hoeveel bedden heeft Bravis ziekenhuis?

Met 385 bedden behoort de locatie Bergen op Zoom van het Bravis ziekenhuis tot de middelgrote ziekenhuislocaties in Nederland. Met ruim 135 medisch specialisten en circa 1.600 medewerkers en vrijwilligers verlenen we zorg aan de inwoners van West-Brabant en de Zeeuwse gemeenten Tholen, St. Philipsland en Reimerswaal.

Wat is ziekenhuis zorg?

Ziekenhuiszorg omvat medisch-specialistische hulp en daarmee samenhangende verpleging en verzorging aan patiënten. De zorg bestaat uit professionele en technische voorzieningen voor de diagnose, behandeling, verpleging en isolering van de patiënt.

Hoeveel medewerkers heeft Bravis ziekenhuis?

Voor een aantal bijzondere behandelingen werken we samen met universitaire en topklinische ziekenhuizen. In het Bravis ziekenhuis werken ruim 280 medisch specialisten, 3000 medewerkers en 250 vrijwilligers. We maken ons sterk voor betrouwbare zorg, voor kwaliteit en persoonlijke aandacht in een veilige omgeving.

Wat is mProve?

mProve is een innovatief netwerk van zeven ambitieuze topklinische ziekenhuizen. Samen werken we dagelijks aan merkbaar betere zorg.

Hoeveel STZ ziekenhuizen zijn er in Nederland?

Naast de basiszorg zijn zij ook gespecialiseerd in een aantal zorggebieden en een belangrijke opleidingsplek voor artsen, verpleegkundigen en andere behandelaars. De 27 topklinische ziekenhuizen in Nederland werken samen aan steeds betere zorg via de vereniging STZ. De STZ controleert streng op de kwaliteit.

Hoeveel IC bedden heeft Bravis ziekenhuis?

Onder normale omstandigheden heeft het Bravis ziekenhuis vijftien bedden op de IC staan. Dat aantal is verdubbeld naar dertig, waarvan 24 bedden bestemd zijn voor coronapatiënten.

Wat is een Aanmeldzuil?

Hoeveel bedden heeft Bravis?

Bravis ziekenhuis, locatie Roosendaal heeft 472 erkende bedden, er werken 132 medisch specialisten, ruim 1500 medewerkers en 150 vrijwilligers.

Wat zijn specifieke afdelingen in een ziekenhuis?

Specifieke afdelingen. Een ziekenhuis heeft uiteraard veel verschillende afdelingen, waarbij alle specialismen een eigen plek hebben in het gebouw. Zo is er een afdeling verloskunde, urologie, oncologie, etc. Zo’n specifieke afdeling wordt een polikliniek genoemd. U komt meestal op de polikliniek terecht wanneer u door uw huisarts bent

Kan je zelf kiezen voor een arts of ziekenhuis?

Je hebt het recht om zelf een arts of ziekenhuis te kiezen. Maar jouw zorgverzekeraar heeft een contract met bepaalde ziekenhuizen en zelfstandige klinieken. Zo kan het voorkomen dat een ziekenhuis van jouw keuze geen contract heeft met jouw zorgverzekeraar. Dan moet je waarschijnlijk een deel bijbetalen of een ander ziekenhuis kiezen.

Wat zijn de specialismen van een ziekenhuis?

Algemene ziekenhuizen: de zorg vindt plaats binnen verschillende afdelingen en specialismen. Dit varieert van chirurgische verpleegafdeling tot kinderafdeling, van laboratorium tot intensive care. Hoe groter het ziekenhuis, hoe meer specialismen er zijn.