Wat betekent Sticky afscheiding?

Wat betekent Sticky afscheiding?

Aan het begin van je cyclus Dit zorgt ervoor dat je baarmoedermond is afgesloten. Bacteriën krijgen zo geen kans om binnen te komen. Hoe verder je richting je eisprong gaat, hoe vochtiger het slijm wordt. Het kan wit of gelig van kleur zijn en is kleverig, maar niet elastisch van structuur.

Wat zegt mijn afscheiding over mijn cyclus?

In een 28 daagse cyclus zal je rond dag 8-10 merken dat je afscheiding oftewel cervixslijm, wat natter en wit of zelfs gelig van kleur wordt. Het kan eerst wat dikker en stugger zijn en naarmate je verder in je cyclus komt wat meer crème achtig. Het is kleverig maar niet elastisch van structuur.

Welke kleur afscheiding is normaal?

Vaginale afscheiding is normaal en natuurlijk. Die afscheiding wordt aangemaakt door de baarmoederhals en de wand van de vagina. Soms loopt dit naar buiten. Gezonde afscheiding is wit, vloeibaar en doorzichtig.

Wat te doen als je veel afscheiding hebt?

Als je last hebt van abnormale vaginale afscheiding kun je het beste altijd contact opnemen met je huisarts. Om de precieze oorzaak te achterhalen is er een onderzoek van je huisarts nodig. In de meeste gevallen gaat het om een onschuldige infectie die goed te behandelen is. Geen zorgen dus.

Wat te doen als je veel afscheiding?

In het kort

  • Vocht uit uw vagina is normaal. Het is doorzichtig of wit.
  • Soms maakt uw vagina meer vocht. Bijvoorbeeld rond uw eisprong, door de pil, bij opwinding bij seks en als u zwanger bent.
  • Voorkom problemen: Was de ingang van uw vagina alleen met lauw water. Gebruik geen zeep of spoelingen.

Welke afscheiding begin zwangerschap?

Niet lang na de bevruchting kan je al merken dat je lichaam meer witte vloed aanmaakt. Bij de innesteling van de bevruchte eicel in je baarmoederwand kan je wat bloed verliezen. Hierdoor is de afscheiding tijdelijk wat meer roze of bruin van kleur. Dit kan een van de eerste symptomen van een zwangerschap zijn.

Hoe is je afscheiding na ovulatie?

Je merkt misschien dat je vaginale afscheiding wat waterig en draderig is in plaats van de dikkere roomwitte afscheiding die je anders hebt. Het heeft heel weinig geur. Als je een ovulatie of eisprong hebt, is het vaak doorzichtig en veel. Voor en na de menstruatie is het wittig van kleur.

Hoe ziet afscheiding eruit tijdens ovulatie?

Belangrijke lichaamssignalen bij een eisprong Verandering van de afscheiding. Enkele dagen voor de eisprong produceren de kliertjes in de baarmoederhals een speciaal soort slijm. Je kunt het aan de buitenkant van de vagina zelf vaststellen. Dit slijm is helder en glanzend, als rauw eiwit, en soms ook draderig.