Inhoudsopgave
Wat als gehoorapparaat niet meer helpt?
Het beste is om een afspraak te maken met uw Struijk audicien. U kunt dan samen bekijken waarom uw gehoorapparaat niet helpt. Eventueel is er een verwijzing naar een audiologisch centrum nodig. Zij kunnen kijken op welke manier zij u het beste kunnen ondersteunen.
Hoe vaak Oorsmeerfilter vervangen?
Het is daarom belangrijk het filter geregeld te vervangen. Sommige mensen maken meer oorsmeer aan dan anderen, dus de één moet dit net iets vaker doen dan de ander. Gemiddeld ongeveer om de 8 weken.
Hoe maak je een hoortoestel schoon?
Schrob het hoortoestel dagelijks met geschikte producten. Gebruik geen alcohol, verdunners of schoonmaakproducten, omdat deze deze beschadigend. Verwijder dagelijks het oorsmeer uit het oorstukje met een borsteltje speciaal voor dit doel. Spoel het oorstukje 2 keer per week schoon met water en daarvoor bedoelde zeep.
Wat is ernstig gehoorverlies?
Ernstig gehoorverlies (61-80 dB HL): Moeite met het verstaan van luide spraak, het horen van sirenes van brandweer- en ziekenauto’s en het horen van het geluid van een dichtslaande deur. Doof (≥81 dB HL): Geen spraakverstaan mogelijk op basis van alleen akoestische informatie.
Hoe vaak filter hoortoestel vervangen?
Wanneer het hoortoestel niet meer volledig versterkt of niet meer werkt, kan het zijn dat de filter vervangen moet worden. Wij raden u aan om de filter iedere 8 weken te vervangen, of vaker indien nodig.
Wat is een Cerustop?
Met de Phonak Cerustop filters voorkomt u schade door een teveel aan oorsmeer. Wanneer de filters niet tijdig worden vervangen, raken deze op den duur verstopt. Hierdoor kan uw hoortoestel beschadigd raken of het zelfs helemaal niet meer doen.
Hoe vaak gehoorapparaten schoonmaken?
Advies voor het reinigen Volg deze vuistregel en maak uw hoortoestellen en oorstukjes elke dag schoon met een zachte, droge doek. Zorg dat uw handen schoon en droog zijn voordat u de hoortoestellen vastpakt. De microfooningangen raken makkelijk verstopt.
Wat is een oorstukje?
Bij de oorhanger (achter-het-oor toestel – AHO) bevindt het telefoontje zich in het hoortoestel, boven de oorschelp (‘achter’ het oor). Het geluid wordt via een slangetje door het oorstukje heen naar de gehoorgang geleid.
Hoe vaak nieuw hoortoestel?
Via de zorgverzekeraar krijgt u na 5 jaar een nieuw hoortoestel vanuit de verzekering. Wanneer uw gehoor achteruit gaat of uw functioneringseisen veranderen bent u van harte welkom bij Struijk Audiciens.
Hoe vaak wordt een hoortoestel vergoed?
Sommige zorgverzekeraars hebben in hun contracten afgesloten dat dit risico voor de audicien is en jouw audicien jou voor 5 jaar lang goede hoorzorg moet leveren, ook als je een ander hoortoestel nodig hebt. Vraag dus voor vervangende aanschaf binnen 5 jaar altijd informatie op bij jouw zorgverzekeraar.
Waarom piepen hoortoestellen?
Waarom piept een hoortoestel? Een hoortoestel versterkt geluid, dit versterkte geluid “ontsnapt” via het oorstukje of dome weer uit het oor. Dit geluid komt weer bij het hoortoestel en versterkt weer het “ontsnapte” geluid. Dit cirkeltje blijft aan de gang en door de herhaling ontstaat de vervelende piep.
Wat is Categorie 5?
Het gehoorprobleem wordt ingedeeld in een categorie: van categorie 1 voor eenvoudige gehoorklachten tot 5 voor de meest complexe problemen.