Hoe lang duurt subsidieaanvraag isolatie?

Hoe lang duurt subsidieaanvraag isolatie?

Wanneer u gebruik maakt van onze service dienen wij binnen 2 werkdagen de subsidie in bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). RVO hanteert een gemiddelde verwerkingstijd van 6 tot 8 weken. In uitzonderlijke gevallen kan dit langer duren.

Is er nog subsidie voor isolatie?

Sinds 1 januari 2022 kan u onder voorwaarden 30% subsidie krijgen als u uw koophuis isoleert. Ook verenigingen van Eigenaren (VvE’s) kunnen subsidie aanvragen. Huiseigenaren en VvE’s kunnen ook tegen lagere rente geld lenen om hun woning te isoleren.

Hoeveel zit er nog in de subsidiepot?

Stand van zaken 2021 Het beschikbare subsidiebudget voor investeringen in warmtepompen, zonneboilers, isolatie en warmtenetten door zakelijke gebruikers en/of particulieren bedraagt in 2021 € 124 miljoen. Van januari tot en met december 2021 zijn er 43.073 aanvragen ingediend voor 94.341 apparaten en/of maatregelen.

Hoeveel isolatiemaatregelen subsidie?

Vanaf 1 januari 2022 gelden er hogere subsidiebedragen voor de isolatiemaatregelen en warmtepomp. Voor maatregelen die je in 2022 laat uitvoeren, is het subsidiebedrag ongeveer 30 procent van de kosten. Voor alle isolatiemaatregelen die je in 2021 hebt uitgevoerd, bedraagt de subsidie 20 procent van de kosten.

Wat zijn isolerende maatregelen?

Met vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie of dubbel glas kunt u uw huis isoleren. Voor sommige maatregelen geldt een lager btw-tarief of kunt u een goedkope lening aanvragen.

Wat is isde?

Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor een zonneboiler, een (hybride) warmtepomp, isolatiemaatregelen en aansluiting op een warmtenet.

Hoe lang duurt een subsidieaanvraag?

Op een aanvraag wordt doorgaans binnen 13 weken na ontvangst van de volledige aanvraag beslist. Als sprake is van een tenderregeling dan gaat de periode van 13 weken in na de sluitingsdatum van de indieningstermijn die in de subsidieregeling is aangegeven.

Hoe lang duurt uitbetaling subsidie?

Binnen 13 weken na de subsidieaanvraag periode wordt de subsidie vastgesteld. Einde van het jaar krijgt u als bedrijf zekerheid over het te ontvangen subsidiebedrag en dit wordt direct aan u uitbetaald.