Waar komt product placement voor?

Waar komt product placement voor?

Product placement is de promotie van producten en merken in films, tv-programma’s, boeken en andere producties, zonder dat voor het publiek duidelijk is dat het om reclame gaat. In feite is product placement een vorm van subliminale reclame. In populair Nederlands wordt product placement wel aangeduid als sluikreclame.

Hoe komt product placement voor op YouTube?

De simpelste manier van productplacement in YouTube video’s is hoe het ook wordt gebruikt op televisie: het gebruiken van producten in video’s. Deze manier is vooral populair bij beautyvloggers die cosmetica gebruiken, maar ook kledingsponsoring kan een vorm van productplacement zijn.

Hoe komt product placement voor op YouTube Wikipedia?

Filmproducenten werven bedrijven voor een extra inkomstenbron van een film, en met deze bedrijven wordt tevens samengewerkt bij de promotionele activiteiten gericht op de film én gericht op het product.

Hoe is product placement ontstaan?

Wanneer het gaat om de geschiedenis van product placement wordt verder vaak gewezen op een schilderij van de Franse kunstenaar Édouard Manet. Op diens Een bar in de Folies-Bergère uit 1882 zijn verschillende drankflessen te zien. Eén bierfles is duidelijk herkenbaar als Bass-bier.

Wat kost product placement?

In Nederland maken series als Goede Tijden, Slechte Tijden en Eigen Huis & Tuin veelvuldig gebruik van product placement. Voor Eigen Huis en Tuin kan men via de RTL website een brochure downloaden. Hieruit blijkt dat een gebruikersmoment (een moment dat het product in het programma gebruikt wordt) 6500 euro kost.

Wat is product placement Wikipedia?

De meest voorkomende vorm is het beschikbaar stellen van producten voor televisieprogramma’s, zodat deze producten zichtbaar en identificeerbaar zijn voor de kijker. In jargon wordt dit ook wel brand placement of product placement genoemd.

Welke wetgeving is er omtrent product placement op YouTube?

YouTube verscherpt de regels voor gesponsorde video’s. Merklogo’s en productnamen in de zogenoemde video overlay zijn niet meer zonder meer toegestaan, tenzij het merk een reclame-overeenkomst met Google zelf heeft. Dit blijkt onder meer uit de aangescherpte gebruikersvoorwaarden.