Welke extensie voor 3D printer?

Welke extensie voor 3D printer?

Om te kunnen 3D printen is een digitaal 3D model nodig. Dit bestand moet afkomstig zijn uit een 3D teken- of CAD-pakket, en worden opgeslagen als STL. Deze STL-files zijn direct geschikt om naar de printer te sturen.

Wat is een van de meest voorkomende bestandstype voor 3D?

In het geval van stl worden driehoeken gebruikt, dit wordt ook wel triangulatie genoemd. De buitenkant van een 3D-model is in een stl-bestand dus opgebouwd uit driehoekjes. In het stl bestand worden de coördinaten van de hoekpunten van de driehokjes opgeslagen.

Wat is een goede 3D printer voor thuis?

Als best uit de test gekomen, is de Creality 3D Ender-3 PRO! Deze printer is voor iedereen geschikt, of je nou beginner bent of al een tijdje ervaring hebt met 3D printen. De Creality 3D Ender-3 PRO zorgt voor hele precieze printresultaten, en dat voor een betaalbare prijs.

Waar kan ik 3D laten printen?

Als u een 3D object uit wilt laten printen, dan kunt u gebruik maken de services van 3D Fabriek. Het werkt vrij eenvoudig, het enige wat u hoeft te doen is uw 3D model te uploaden en wij printen het object in 3D uit. Vervolgens sturen wij uw 3D model per post naar u door.

Hoe maak je een 3D print?

Het maken van een 3D print begint dan ook met een 3D print ontwerpen. Hiervoor is speciale 3D printer software noodzakelijk. In deze 3D print software wordt een CAD model gemaakt van het te printen 3D object, waarna dit model geëxporteerd wordt naar een STL bestand.

Hoe maak ik een step file?

Programma’s die een STEP bestand kunnen maken en bekijken:

  1. Autodesk Inventor van Autodesk.
  2. CATIA van Dassault Systèmes.
  3. Cobalt van Ashlar-Vellum.
  4. CoCreate van Parametric Technology Corporation.
  5. FreeCAD van Juergen Riegel.
  6. Form•Z van AutoDesSys, Inc.
  7. HiCAD van ISD Group.
  8. MicroStation van Bentley Systems.

Wat kost iets laten 3D printen?

Diensten:

3D consultancy €78,65 / uur (€65,- excl btw)
3D Modelleren €72,60 / uur (€60,- excl btw)
3D printer reparatie €72,60 / uur (€60,- excl btw)
Nabewerken €66,55 / uur (€55,- excl btw)