Kan een buitenlander in Nederland naar de dokter?

Kan een buitenlander in Nederland naar de dokter?

Buitenlanders die Nederland bezoeken kunnen hiervoor een speciale verzekering met dekking voor medische kosten afsluiten. Een buitenlander die tijdelijk in Nederland verblijft is dan uitstekend verzekerd voor spoedeisende medische hulp, zoals huisartsbezoek, ambulancevervoer, ziekenhuiskosten en medicijnen.

Kan een buitenlander een zorgverzekering afsluiten?

Buitenlanders in Nederland die geen verblijfsvergunning hebben kunnen geen zorgverzekering afsluiten. De behandelend arts beoordeelt of er medisch noodzakelijke hulp nodig is. Is dit het geval, dan moeten personen zonder verblijfsvergunning zelf de kosten betalen.

Hoe weet ik of ik verzekerd ben in het buitenland?

Als u op vakantie gaat naar het buitenland, blijft u verzekerd voor zorg. Iedereen die een Nederlandse zorgverzekering heeft, heeft werelddekking. Soms dekt uw zorgverzekering sommige kosten niet of niet helemaal. Misschien heeft u een aanvullende verzekering of reisverzekering nodig.

Wat gebeurt er als je in Nederland woont en niet verzekerd bent?

Het CAK meldt u aan bij een zorgverzekeraar als u geen zorgverzekering heeft. Het CAK houdt de premie in op uw inkomen. Heeft u medische zorg nodig terwijl u nog geen verzekering heeft? Dan betaalt u de kosten zelf.

Kan ik als Belg in Nederland naar de dokter?

Verwittig je ziekenfonds Het grootste deel van de Belgen dat voor medische redenen de grens oversteekt, doet dat voor een gewone consultatie of om geneesmiddelen te kopen. Voor dergelijke bezoekjes heeft Europa een regeling uitgewerkt om dat allemaal vlot te laten verlopen. Toestemming van je ziekenfonds is niet nodig.

Kan ik als Nederlander naar een Belgische huisarts?

Artsen in België hebben – ten opzichte van hun Nederlandse collega’s – meer vrijheid en verantwoordelijkheid. Omdat in België de zorgverzekeraar minder druk op de zorgverlener legt, wordt er minder op kosten geconcentreerd. Het resultaat is opmerkelijk: nauwelijks tot geen wachtlijsten en hogere patiënttevredenheid.

Hoe snel kan je een zorgverzekering afsluiten?

Als u in Nederland komt wonen of werken, dan moet u zich zo snel mogelijk inschrijven bij een Nederlandse zorgverzekeraar. Doe dat in ieder geval binnen 4 maanden. Dat geldt ook als u nog een buitenlandse verzekering tegen ziektekosten heeft.

Waar moet je opletten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

Bij ZorgKiezer kun je via een aantal simpele stappen een nieuwe verzekering afsluiten, soms zelfs met korting of een cadeau. Aan de hand van jouw voorkeuren vergelijken wij alle zorgverzekeringen met elkaar op basis van service, premie en dekking.

Hoe lang mag ik in het buitenland verblijven zorgverzekering?

Wanneer je verblijf langer dan 3 maanden duurt, moet je je Nederlandse zorgverzekering opzeggen. Je moet in het buitenland een nieuwe zorgverzekering afsluiten.

Wat vergoed de zorgverzekering in het buitenland?

Je basisverzekering vergoedt medisch noodzakelijk zorgkosten overal ter wereld tijdens een vakantie of op (door)reis in het buitenland. Het gaat hier alleen om zorg, behandelingen of medicijnen die niet kunnen wachten tot terugkeer in Nederland.

Kun je in Nederland niet verzekerd zijn?

Wie in Nederland woont of werkt, moet een basisverzekering afsluiten. U verzekert u daarmee voor zorg uit het basispakket. Denk aan de huisarts, het ziekenhuis, de psychiater en de apotheek. De overheid stelt vast wat er in het basispakket van de zorgverzekering zit.

Hoelang mag je zonder zorgverzekering?

Wanneer u geen zorgverzekering heeft, ontvangt u een brief van het CAK. Binnen 3 maanden moet u een zorgverzekering afsluiten of aantonen dat u geen verzekeringsplicht heeft (bijvoorbeeld bij gemoedsbezwaren). Als u na 3 maanden geen zorgverzekering heeft, ontvangt u een boete.