Kun je zwemmen in de Wijde Aa?

Kun je zwemmen in de Wijde Aa?

Wijde Aa in Aalanden De Wijde Aa is een grote plas aan de rand van de Aalanden. Dit is geen echte recreatieplas, maar er zijn wel voldoende mogelijkheden om hier te zwemmen of pootje te baden. Er zijn verschlllende plekjes om goed in het water te gaan.

Wat is een aangename watertemperatuur?

De ideale watertemperatuur is 10 graden Celsius onder de lichaamstemperatuur, dus 27 graden Celsius (alleszins tussen de 25° en 28° Celsius). Dat is bijvoorbeeld ook de temperatuur die verplicht is voor zwemwedstrijden: beneden 25°C en boven 28°C mogen er geen zwemwedstrijden doorgaan.

Waar kun je zwemmen in de IJssel?

Zwemmen in de IJssel, dat wordt ten zeerste afgeraden. Maar wie het gevoel wil krijgen bij de rivier te kunnen zwemmen, moet eens naar Den Nul gaan, tussen Olst en Wijhe. Weinigen weten dat er naast het informatiecentrum een officiële – gratis – zwemgelegenheid schuilt: de Lange Kolk van Staatsbosbeheer.

Waar kan je zwemmen in Zwolle?

Zwolle heeft drie zwemplassen waar u kunt zwemmen, surfen en zonnen: de Wijthmenerplas, de Agnietenplas en de Milligerplas.

  • De Wijthmenerplas ligt aan de doorgaande weg Zwolle-Raalte.
  • De Agnietenplas ligt aan de Haersterveerweg in Zwolle.
  • De Milligerplas grenst aan de buurt Milligen in de Zwolse wijk Stadshagen.

Wat is goede watertemperatuur?

Om te beginnen is er niet zo iets als een ‘goede’ zwembadwater temperatuur. Wat de één lekker fris vindt, vindt de ander veel te koud. Zwembadwater tussen de 25 en 28 graden is normaal te noemen. Olympische zwemmers hebben de voorkeur voor temperaturen van om en nabij de 27 graden.

Kan je dood gaan van blauwalg?

Sommige blauwalgsoorten maken gevaarlijke gifstoffen aan waar mensen erg ziek van kunnen worden, en bijvoorbeeld verlammingsverschijnselen of ademhalingsproblemen veroorzaken. Deze soort komen gelukkig minder vaak voor. Mensen die na het zwemmen snel ziek worden, moeten medische hulp inroepen.