Wat is twee decimalen getal?

Wat is twee decimalen getal?

Een getal met twee decimalen is ieder willekeurig getal waarbij twee cijfers achter de komma staan. Eventuele volgnullen veranderen de waarde van het getal niet (2,50 is evenveel als 2,5), maar het aantal decimalen is vaak wel een indicatie van de nauwkeurigheid van het getal, ofwel de mate van afronding.

Is de term decimaal bijvoeglijk gebruikt?

Daarnaast wordt de term decimaal bijvoeglijk gebruikt in de betekenis van ’tiendelig, of ’tientallig’. Het woord decimaal is afkomstig van het Latijnse decima, tiendelig, afgeleid van decem, tien. Het getal 197,25 heeft twee decimalen, namelijk de cijfers 2 en 5 achter de komma.

Wat is de rekenregel van hele en decimale getallen?

Daarvoor gelden speciale regels. Bij het afronden van hele en decimale getallen, kijk je naar het eerste cijfer dat je niet meer laat staan. De rekenregels zijn: Is dit cijfer een 1, 2, 3 of 4 dan verandert er niets. Je rondt naar beneden af.

Wat is de betekenis van de term decimaal?

Decimaal. Met decimaal wordt in het decimale talstelsel elk van de cijfers achter de komma aangeduid. Daarnaast wordt de term decimaal bijvoeglijk gebruikt in de betekenis van ’tiendelig, of ’tientallig’. Het woord decimaal is afkomstig van het Latijnse decima, tiendelig, afgeleid van decem, tien.

Wat is decimaal in het decimale talstelsel?

Met decimaal wordt in het decimale talstelsel elk van de cijfers achter de komma aangeduid. Daarnaast wordt de term decimaal bijvoeglijk gebruikt in de betekenis van ’tiendelig, of ’tientallig’. Het woord decimaal is afkomstig van het Latijnse decima, tiendelig, afgeleid van decem, tien.

Wat zijn de decimalen van een komma?

Voor de komma staan de helen en na de komma de decimalen. Vandaar dat een kommagetal ook wel een decimaal getal wordt genoemd. De deling 10 : 4 = 2 heeft een rest van 2. De uitkomst is ook te schrijven als 2,5. Een decimaal getal stelt eigenlijk een (gemengde) breuk voor.